Firmele turcesti, interesate de piata romaneasca

0
693

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) si Asociatia Oamenilor de Afaceri Turci din Romania (TIAD) au organizat recent la Bucuresti Forumul de afaceri Romania-Turcia.

La eveniment au participat peste 80 de companii turcesti ce activeaza in industria alimentara, electronica, industria auto, constructii, industria textila, domeniul medical, industria energetica, tehnologia informatiei, prelucrarea sticlei, industria maselor plastice, logistica, comert etc. Reprezentantii acestor firme au avut intalniri bilaterale cu parteneri romani, in cadrul carora au fost stabilite nu numai noi contacte, ci au fost identificate proiecte ce pot fi puse in practica.
„Romania are un potential deosebit in sectoare precum industria agro-alimentara, turismul, in special cel balnear, infrastructura si energia verde. Firmele romanesti pot dezvolta, in colaborare cu companii turcesti, proiecte in aceste domenii, existand posibilitatea obtinerii unor cofinantari, in diverse programe nationale si internationale”, s-a subliniat in mesajul adresat participantilor de presedintele Camerei bucurestene, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu. Domnia sa a subliniat faptul ca implicarea CCIB in organizarea unor astfel de evenimente nu este intamplatoare, in tara noastra camerele de comert fiind partenerii firesti ai companiilor straine ce intentioneaza sa dezvolte afaceri pe piata romaneasca”.
La randul sau, Mehmet Aslan, presedintele Camerei de Comert Gaziantep (CCG), conducatorul delegatiei turcesti, a subliniat importanta dezvoltarii relatiilor comerciale dintre cele doua tari, precum si interesul companiilor din tara sa pentru piata romaneasca. in vederea materializarii acestui interes, reprezentantii CCIB si CCG au semnat un acord de colaborare, in baza caruia comunitatile de afaceri din cele doua tari vor fi sprijinite in vederea prospectarii eficiente a pietelor si promovarii acelor produse si servicii pentru care exista o solicitare reala. De asemenea, cele doua camere de comert vor realiza schimburi de informatii economice si comerciale, precum si schimburi de informatii despre legislatia aplicabila si modalitatile de rezolvare pe cale amiabila a litigiilor comerciale si civile. Vor fi organizate, in regim de reciprocitate, misiuni si forumuri economice, astfel incat sa fie facilitata comunicarea directa intre oamenii de afaceri din cele doua tari.
Forumul de afaceri Romania-Turcia se inscrie in aria preocuparilor constante ale Camerei bucurestene de a dezvolta relatiile economice cu tari din afara Uniunii Europene, mai putin afectate de actualele turbulente manifestate pe plan mondial si cu un potential semnificativ de absorbtie, Turcia fiind una dintre acestea.
 Biroul de Presa al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here