Firmele austriece vor sa continue investitiile in Romania, dar vor transparenta in administratie

0
901
investitii

investitiiCompaniile austriece sunt in continuare interesate sa investeasca in Romania, dar doresc mai multa transparenta, eficienta si consecventa in administratia publica si imbunatatirea sistemului juridic. Austria este cel mai mare investitor in Romania,

 cu un volum total net de 10 miliarde euro la sfarsitul anului 2009, respectiv 20% din total.

„Companiile austriece sunt dornice sa isi dezvolte investitiile in economia Romaniei (…) Cu toate acestea, garantarea unui mediu de afaceri mai stabil este un factor esential pentru dezvoltarea pietei. Companiile austriece ar dori mai multa transparenta, eficienta si consecventa in administratia publica si imbunatatirea sistemului juridic, pentru a facilita realizarea investitiilor”, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, Rudolf Lukavsky, consilier comercial in cadrul ambasadei Austriei in Romania.

In Romania sunt peste 5.800 de companii cu capital austriac si peste 1.000 de investitori austrieci activi.

Lukavsky a mentionat ca, in pofida greutatilor de pe piata romaneasca, niciun investitor important nu s-a retras din Romania.

In opinia sa, investitorii austrieci vad un potential pentru investitii in Romania, in cercetare si dezvoltare, energie alternativa, furnizarea de echipamente industriale si industria de piese auto. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here