Finala UEFA este gazduita de Romania pe Arena Nationala. Afla balanta dintre cheltuielile facute si castigurile asteptate!

0
659
uefa-champions-league-bucuresti

uefa-champions-league-bucurestiRomania va afla astazi daca cheltuiala de 200 mil. euro facuta cu Arena Nationala a meritat. Finala UEFA a adus la Bucuresti 30.000 de turisti. in cateva ore se va da startul celei mai mari competitii sportive organizata vreodata in Romania, finala Europa League

fiind primul test major prin care trece piata locala pentru a dovedi ca poate organiza un eveniment de astfel de dimensiuni.

Miza este uriasa pentru ca Romania deja a pus pe masa 200 de milioane de euro pentru a construi un stadion de 55.000 de locuri, Arena Nationala, dar incasarile din acest eveniment abia daca ajung la 30 mil. euro.

Biletele sunt toate vandute, fanii spanioli deja au luat cu asalt Centrul Vechi din Bucuresti, camerele de hotel sunt inchiriate, vanzatorii de bere isi freaca mainile de bucurie, dar toate acestea nu aduc decat incasari de cateva zeci de milioane de euro pentru ca spaniolii sunt turisti chibzuiti si mai ales loviti de criza, venind dintr-o economie in care unu din doi tineri nu isi gaseste un loc munca.”Nu este bine deloc. Tinerii spanioli in­cep sa plece pe unde pot. In Brazilia la constructii, in Norvegia sau Danemarca unde isi pot gasi locuri de munca in industria petroliera. Cei care nu reusesc sa plece raman cu parintii. Nu este deloc o situatie placuta sa ai 30 de ani si sa stai cu ai tai. Nimeni de varsta mea nu a mai trecut prin astfel de vremuri si doare tare. Nu conteaza insa ce se intampla, criza sau nu, siesta se face. Si apoi fiesta”, spunea ieri un tanar spaniol, suporter al Athletic Bilbao. Pe pofta de fiesta a celor circa 30.000 de iberici care vor sosi la Bucuresti se bazeaza si toti jucatorii locali din industria turismului. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here