Antreprenoriat și Dialog Social – Aniversarea a 30 de ani de la înființarea PIMM Prahova

0
925

Importanța dialogului social, nevoia de îmbunătățire a legislației europene cu privire la întreprinderile mici și mijlocii și atragerea de fonduri europene au fost principalele subiecte dezbătute vineri, 17 mai a.c., în cadrul evenimentului anual ”Ziua Întreprinzătorilor”, organizat de Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).

A fost cea de-a 31-a ediție a evenimentului care iși propune să marcheze în fiecare an importanța antreprenorialului românesc și eforturile acestuia pentru dezvoltarea economică a României. Desfășurat în prezența ministrului economiei, antreprenorialului și turismului, domnul Radu Stefan Oprea, evenimentul a prilejuit și aniversarea a 30 de ani de la înființarea Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii Prahova.

Cei peste 250 de participanți au subliniat importanța dialogului social și capacitatea acestuia de a contribui la creșterea încrederii între mediul de afaceri și autoritățile publice în scopul dezvoltării mediului economic local și consolidării parteneriatului public privat.

„Într-un climat politico-economic complex, ca cel de acum, dialogul social joacă un rol crucial pentru stabilitatea socială și economică. Legislația europeană cu impact asupra mediului de afaceri are nevoie de modernizarea Testului IMM, de introducerea evaluării ex post și de revizuirea “small business act” în vederea promovării unei bune guvernări și stimulării progresului economic” a declarat Florin Jianu, Președinte CNIPMMR.

In cadrul conferinței s-au prezentat modele de bună practică în domeniul dialogului social și beneficiile apartenenței la o confederație patronală și a fost subliniată importanța atragerii fondurilor europene pentru dezvoltarea economiei românești.

„Suntem dedicați misiunii noastre de a sprijini dezvoltarea IMM-urilor, atât în context european, cât și național, și suntem recunoscători oamenilor care schimbă lucrurile prin antreprenoriat în România.”, a concluzionat Jianu.

 

Proiect cofinanțat de Uniunea Europeană

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here