Conferință de promovare a relațiilor economice dintre China și România, găzduită de Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București

0
838

Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București a găzduit, în data de 14 mai, conferința de promovare a cooperării economice dintre România și China, organizată  de autoritățile locale are orașului chinez Dongguan și Camera de Comerț și Industrie Europeană – Americană (EAcham).

În deschiderea evenimentului, delegația administrației din Dongguan – condusă de Xing Wenju, viceprimarul orașului – și delegația Camerei de Comerț și Industrie Europeană-Americană – condusă de Gao Ying –  au fost primite de către președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, Iuliu Stocklosa, directorul executiv al Camerei București, Gabriela Iftene și de către președintele executiv al AFPICE, Mihai Andrițoiu.

De asemenea, la eveniment au fost prezenți și Consilierul Comercial al Ambasadei R.P.Chineze din România, Song Xianmao, alți reprezentanți ai Departamentului Afaceri Externe din Administrația Dongguan, iar din partea română, Stelian Samson, director Promovare în Agenția Română pentru Investiții și Comerț Exterior (ARICE), Viorel Manole, director executiv Patromil, Neculai Onțanu, fost primar al Sectorului 2 București, Mircea Toader, șeful Serviciului Relații Internaționale din CCIB.

După scurte prezentări ale instituțiilor pe care le conduc și a oportunităților de cooperare  pe care municipiul București și orașul Dongguan le oferă mediilor de afaceri din cele două țări, cei prezenți s-au alăturat participanților la Conferință, care a reunit peste 100 de participanți, atât din China, cât și din România.

„În condițiile în care CCIB are încheiate douăsprezece Acorduri de cooperare semnate cu diverse camere de comerț și alte instituții din China, precum și faptul că o perioada îndelungată am avut o reprezentanță la Beijing, conferă o atractivitate suplimentară pentru camera noastră în fața partenerilor din Republica Populară Chineză. Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București are disponibilitatea de a fi parte a unor parteneriate solide cu organizații camerale, asociații profesionale și firme din R. P. Chineză, urmărind în primul rând promovarea exportului, în vederea asigurării unei tendințe de echilibrare a balanței comerciale în comerțul reciproc, caracterizată în prezent prin cel mai mare deficit înregistrat la nivelul unei țări”, a declarat Iuliu Stocklosa, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București.

Biroul de Presă al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here