Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical – "Viata e Frumoasa!" editia a IV-a

0
750

Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e Frumoasa!” continua in cea de-a cincea zi, luni, 14 noiembrie 2011, cu o noua lista de evenimente deosebite, concerte si spectacole, printre care se numara ateliere pentru copii, conferinta de prezentare a proiectului SCENART, concursul „Trofeul Ion Dacian”, concertul Emma Shapplin – insotite de sectiunea on-air Radio Romania Cultural.

Conferinta SCENART -Sprijin pentru competente in artele spectacolului din Romania are loc la ora 16.00 la  Hotel Intercontinental si urmareste sa prezinte rezultatele etapei de formare externa pentru meseriile tehnice specifice artelor spectacolului din Romania (manuitor montator decor, maestru lumini, maestru sunet, regizor tehnic, croitor confectioner costume teatru, machior spectacole, costumier, recuziter, designer video, electrician iluminare scena), desfasurata in cadrul teatrelor asociate proiectului: Teatrul National Targu-Mures, Teatrul Metropolis din Bucuresti, Opera Brasov si Teatrul National de Opera si Balet „Oleg Danovski” din Constanta.
TROFEUL ION DACIAN pentru tineri interpreti este primul concurs-spectacol de intepretare muzical-teatrala  din Romania, ajuns la cea de-a treia editie. Are loc la ora 18.00, in Sala Teatrului National de Opereta „Ion Dacian” iar una dintre particularitatile acestui concurs-spectacol consta in componenta juriului, care include si publicul, alaturi de personalitati care activeaza in lumea teatrului, a operei, a operetei si critici muzicali. In cadrul concursului, este decernat prestigiosul Trofeu „Ion Dacian” (si suma de 1500 de euro), precum si mai multe Premii Speciale.
Concertul EMMA SHAPPLIN este unul dintre cele mai asteptate evenimente din cadrul Festivalului si are loc la Sala Palatului, la ora 19.00. Emma Shapplin si-a inceput cariera artistica in domeniul muzicii clasice, studiind opera, insa a traversat ulterior granita genurilor muzicale, cantand rock, care i-a oferit o larga libertate creatoare si i-a permis sa isi exploreze tonalitatile mai joase ale vocii. In final, a creat un stil original, o imbinare de influente muzicale clasice si moderne foarte diverse, care includ opera, poezie, muzica trance, rock si synthpop.
Seara se incheie cu programul radio „BEST OF ..Emma Shapplin”, in cadrul sectiunii speciale on-air sustinute de Radio Romania Cultural, de la ora 23.00.
Festivalul, cu invitati din peste 10 tari, dureaza unsprezece zile si se desfasoara in locatii diverse din Bucuresti.
Biletele se pot cumpara de la casa de bilete a Teatrului National de Opereta „Ion Dacian” si online, pe site-ul www.eventim.ro si www.vandbilete.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here