Casa noua cu ferestre din tamplarie PVC a devenit deja comuna in multe tari din lume, desi exista inca ferestre realizate cu alte materiale mai traditionale si care au fost utilizate pe scara larga de-a lungul istoriei, cum ar fi ferestre din lemn sau aluminiu. Desi ferestrele din PVC sunt cele mai folosite in cea mai mare parte a Europei, sunt inca persoane care le evita din cauza ideilor preconcepute din jurul lor.
Ce este PVC-ul si care sunt proprietatile lui?
PVC-ul este abrevierea generala pentru clorura de polivinil, un material utilizat pe scara larga in constructii datorita proprietatilor sale excelente si folosit inclusiv pentru fabricarea usilor sau ferestrelor.
Ferestrele cu tamplarie PVC se monteaza in interiorul unei armaturi din otel, ceea ce le confera rigiditatea de care are nevoie profilul ferestrei, facand ca ferestrele sa aiba pe langa proprietatile izolatoare ale PVC-ului, rigiditatea otelului. In acest articol vor fi trecute in revista principalele argumente pro ale ferestrelor din PVC in comparatie cu restul optiunilor care exista pe piata.
Se stie ca aproximativ 35% din energia consumata pentru incalzirea locuintei sau a aerului conditionat se pierde din cauza ferestrelor slab izolate si deteriorate, motiv pentru care se recomanda alegerea celor mai bune solutii pentru a inlocui vechile ferestre. Produsele din categoria tamplarie Veka sunt astfel o solutie optima pentru a se obtine cele mai mari avantaje ale PVC-ului.
Avantajele ferestrelor din PVC
Cele mai importante avantaje ale ferestrelor din PVC sunt:
Proprietati excelente de izolare si siguranta
Tamplaria PVC pentru ferestre asigura cea mai buna izolare termica si acustica datorita naturii „neconductoare” a plasticului. Acest lucru, in cele din urma, se reflecta in economiile de energie si, prin urmare, in reducerea costurilor pentru energie electrica si gaz intr-un mod considerabil, care se va face simtit pe termen mediu si lung.
Durata lunga de viata
Producatorii asigura o viata utila a produselor lor de pana la aproximativ 50 de ani, un aspect foarte, foarte interesant de apreciat si datorita faptului ca nu vor fi inlocuite pentru o lunga perioada de timp. Astfel, se diminueaza si costurile de intretinere a casei.
Rezistenta la factorii de mediu si climatici
Ferestrele din PVC sunt mai puternice si mai durabile decat ferestrele din lemn si mult mai izolatoare decat cele din aluminiu. Nu se vor deteriora din cauza ploii, frigul excesiv nu le afecteaza, iar insectele si daunatorii nu le pot strica.
Intretinere zero
Este suficient sa fie curatate cu o carpa umeda si sapun sau cu un produs specific pentru profilele din PVC. Acesta este un mare avantaj fata de ferestrele din lemn, care necesita o intretinere constanta si destul de costisitoare. Ferestrele din lemn trebuie sa fie periodic vopsite astfel incat sa ramana protejate contra ploii si inghetului, dar si contra insectelor.
PVC-ul este durabil si ecologic
Unul dintre punctele cheie care a determinat popularitatea ferestrelor din PVC este ca acestea sunt mai ecologice si mai durabile, impactul lor asupra mediului fiind diminuat constant datorita tehnologiei care evolueaza permanent.