De ce firmele trebuie să investească în Power BI, un instrument de Business Intelligence

0
1178

Dacă gestionarea datelor vă consumă în mod continuu majoritatea timpului petrecut la birou și luarea deciziilor în timp util este o provocatoare pentru firma în care lucrați, software-urile de tip Business Intelligence sunt soluția de care aveți nevoie. Sistemele Business Intelligence sunt instrumente de colectare, prelucrare și analiză a datelor cu ajutorul cărora pot fi evaluate rezultatele unei companii. Bazându-se pe tehnologie de ultimă generație, sistemele Business Intelligence sunt indispensabile pentru creșterea eficienței la nivel decizional, pentru îmbunătățirea relațiilor cu clienții, furnizorii și angajații.

Un program de tip Business Intelligence este Power BI. Acesta vă poate ajuta să vă simplificați datele cu ajutorul capacităților sale de Business Intelligence și de analiză a datelor.

De ce Power BI?

Microsoft Power BI este o suită completă de business intelligence destinată raportării, analizei și vizualizării datelor cheie. Companiile pot lua decizii prompte și productive pentru a sprijini dezvoltarea businessului prin simpla adoptare a serviciilor Power BI.

Când conduceți numeroase procese operaționale în cadrul unei firme, devine dificil să gestionați datele manual sau utilizând software-ul de bază al sistemului. Prin urmare, aveți nevoie de o configurație software avansată pentru a vă gestiona și distribui fără probleme datele către toate compartimentele din firmă într-o rețea securizată. În loc să petreceți ore întregi pentru a realiza rapoarte și analize importante, cu ajutorul Power Bi, puteți să vă concentrați mai mult pe activitatea de bază a firmei, în timp ce programul își face treaba.

Power BI vine cu funcții vaste de transformare a afacerii care nu simplifică practicile bazate pe date, ci chiar vă ajută să vă conduceți afacerea către nivelul următor.

Iată câteva dintre principalele avantaje ale acestui soft:

Dahboarduri personalizate

Power BI vine cu dashboard-uri (panouri de control) interactive și personalizabile, în care utilizatorii pot alege aspectul sau pot personaliza dashboard-ul în funcție de nevoile sau preferințele lor specifice. De exemplu, unui manager de vânzări i-ar plăcea să vadă analiza vânzărilor, în timp ce unui manager de proiect i-ar plăcea să urmărească datele care reprezintă perspectivele proiectului.

Rapoarte vizuale și analize

Vizualizarea ajută la înțelegerea lucrurilor mai rapid și fără probleme. Power BI are o capacitate deosebită de a oferi utilizatorilor posibilitatea de a accesa rapoartele și analizele printr-o vizualizare interactivă. Utilizatorii pot alege aspectul cu care se simt confortabil. Se poate crea, de asemenea, elemente vizuale de raportare și se poate partaja sub această formă cu alți utilizatori din întreaga firmă, utilizând limbajul R sau biblioteca JavaScript.

Integrare perfectă și personalizare

De obicei, fiecare firmă se bazează pe o anumită configurare a sistemului existent și există o teamă vizavi de adoptarea unui nou sistem. Power BI este o platformă destul de confortabilă, concepută ținând cont de caracteristicile de tip Excel. Mai mult, orice firmă poate integra Power BI în cadrul sistemul ei deja  existent, iar angajații vor folosi noul soft ca niște profesioniști.

Dacă sistemul dvs. actual cuprinde alte aplicații sau produse Microsoft, Power BI poate fi configurat corespunzător pentru a crește eficiența datelor paralele.

Flexibilitatea datelor pe sisteme on-premise și pe cloud

Power BI oferă flexibilitatea păstrării și utilizării datelor care definesc cerințele și valorile afacerii dvs. Cu o implementare bazată pe cloud, vă sincronizați și automatizați datele pe sisteme, platforme și dispozitive diferite. Dacă doriți să vă direcționați informațiile de date între cloud și sistemul on-premise (în care datele pot fi accesate de pe un server aflat în cadrul firmei sau de pe un server închiriat într-un data center), Power BI este capabil să realizeze acest lucru perfect.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here