Fabrica Ford de la Craiova are un nou director general

0
760

Fabrica Ford de la Craiova are, de joi, un nou director general, John Oldham, cu o experienta de peste 35 de ani la Ford Marea Britanie si Ford Europa si care din 2015 ocupa functia de asistent director de productie la Ford Romania.

Oldham il inlocuieste in functie pe Jan Gijsen, care s-a ocupat de operatiunile Ford din Romania in ultimii cinci ani si care a fost numit director al Diviziei de Transformare Europeana in Productie al Ford Europa.

Noul director al fabricii de la Craiova are o experienta de peste 35 de ani la Ford Marea Britanie si Ford Europa, acesta fiind familiarizat cu fabrica de la Craiova, unde a sosit in 2013 ca manager al Uzinei de Motoare, conducand o echipa de peste o mie de angajati. In 2015, el a fost numit asistent director de productie la Ford Romania, supervizand atat operatiunile privind productia de motoare, dar si pe cea de vehicule.

De asemenea, Attila Szabo a fost numit director general al Companiei Nationale de Vanzari Ford Romania, cu sediul la Bucuresti, inlocuindu-l pe Valerio Brenciaglia, care a fost numit director al Diviziei de Relatii cu Clientii in cadrul Ford Italia.

Conform Ford Romania, Attila Szabo s-a alaturat echipei globale Ford in 2001, iar din 2003 a lucrat cu echipa de vanzari, ocupand mai multe functii, inclusiv director de vanzari Flote al Ford Ungaria si EDM (European Direct Markets). In ultimii sapte ani, a lucrat pentru Divizia de Marketing a Ford Europa si recent a condus una din cele mai mari echipe ale acestei divizii in calitate de manager preturi, fiind responsabil pentru zece piete europene, inclusiv Marea Britanie, Germania, Italia, Franta si Spania.

Ford a infiintat Compania Nationala de Vanzari din Romania in august 2010, la doi ani dupa ce a preluat uzina din Craiova, unde compania a investit pana acum peste un miliard de euro in productia de motoare si vehicule, transformand astfel fabrica intr-una din cele mai moderne si competitive facilitati de productie pe care compania le detine in prezent.

in decembrie 2015, Ford a sarbatorit productia a un milion de motoare EcoBoost de 1 litru, produse la fabricile din Craiova si Koln.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here