Expozitii: "PUCCINI SI LUCCA LA BUCURESTI"

0
594

Institutul Italian de Cultura

EXPOZITIE
"PUCCINI SI LUCCA LA BUCURESTI"

CONCERT
MARIA ELENA LORENZINI (VOCE) & MASSIMO MORELLI (PIAN)

Expozitia "Puccini si Lucca la Bucuresti", realizata de Fundatia "Giacomo Puccini" din Lucca, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al Italiei si cu sponsorizarea ENEL, va fi inaugurata la sediul Institutului Italian de Cultura "Vito Grasso" din Bucuresti (Aleea Alexandru, 41), marti 25 ianuarie 2011, la orele 19.00 si va ramane deschisa pentru public pana in data de 20 februarie 2011.

Expozitia, ce cuprinde fotografii si documente, ilustreaza viata si cariera lui Giacomo Puccini, nascut la Lucca la 22 decembrie 1858 si pune accentul pe radacinile culturale ale compozitorului, incepand cu studiile, debutul si afirmarea sa, dar, mai ales, evidentiaza puternica legatura cu orasul natal. "Puccini si Lucca la Bucuresti" reprezinta o sinteza si o completare a expozitiei "Puccini si Lucca. «Cand voi simti dulcea nostalgie a pamantului meu natal»", realizata la Lucca in 2008, cu ocazia aniversarii a 150 de ani de la nasterea compozitorului. Un alt scop al expozitiei este acela de promovare a orasului Lucca si a frumusetilor sale istorico-artistice.

Expozitia a mai fost prezentata in orase din China, Panama si Argentina, la Tirana (septembrie-octombrie 2010) si la Belgrad (noiembrie – decembrie 2010).

Vernisajul expozitiei la Bucuresti va fi urmat de un concert de arii de Giacomo Puccini sustinut de Maria Elena Lorenzini (voce) si de Massimo Morelli (pian).

Intrarea este libera, iar expozitia va putea fi vizitata pana in data de 20 februarie, de luni pana vineri, in intervalul 09.00-18.30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here