Propunem tuturor partenerilor sociali deblocarea reala a dialogului social pe tema Contractului Colectiv de Munca

0
531

Alianta Confederatiilor Patronale din Romania, alcatuita din confederatiile C.P.I.S.C., UGIR,  ARACO, C.N.I.P.M.M.R., C.N.P.R., C.P. „CONCORDIA”, Co.N.P.R., P.N.R., U.N.P.C.P.R. si din asociatiile de business A.O.A.R., A.R.B., I.E.M.A., TIAD si UNIMPRESA, atrage atentia ca

semnatarii scrisorii catre presedintele Romaniei prin care este solicitata medierea acestuia pentru deblocarea dialogului social fac parte din grupul de experti implicat in negocierile pe tema Contractului Colectiv de Munca, grup care nu are nicio autoritate in acest sens. Persoanele din acest grup au in egala masura libertatea de a suna la 112 si de a se plange de tot ceea ce ii deranjeaza, dar deciziile privind dialogul social apartin de drept conducerii confederatiilor patronale si sindicale reprezentative, alese in mod legal de organizatiile lor.
Pentru a-si arata din nou disponibilitatea de reluare a dialogului social, asa cum a avut-o intotdeauna, Alianta Confederatiilor Patronale din Romania le propune partenerilor sociali ca in cursul sedintei CES de astazi toti liderii sindicali si patronali sa stabileasca cat mai urgent data si locul unei intalniri care sa aiba ca efect deblocarea situatiei in ceea ce priveste noul Contract Colectiv de Munca la nivel national.

Dan Matei Agathon
Vicepresedinte
Purtator de cuvant
Alianta Confederatiilor Patronale din Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here