Explozia de la Uricani s-a produs, cel mai probabil, in urma unei acumulari de gaz metan

0
556
explozie-bomba-atentat

explozie-bomba-atentatProcurorul general adjunct al Parchetului Curtii de Apel Alba Iulia Augustin Lazar sustine ca explozia de la Mina Uricani s-a produs, cel mai probabil, in urma unei „acumulari de gaz metan si a unui arc electric”, insa cauza exacta va fi stabilita in urma anchetei.

  Augustin Lazar a declarat, duminica, ca „este prematur” sa se pronunte acum, precizand insa ca versiunea cea mai probabila privind cauza exploziei este ca deflagratia s-a produs ca urmare „a unei acumulari de gaz metan si a unui arc electric”.

Potrivit sursei citate, cauzele exploziei sunt cercetate de o echipa formata din inspectori de protectia muncii, politisti de la Politia judiciara si specialisti care se afla in Valea Jiului, echipa fiind coordonata de un procuror criminalist de la Parchetul de pe langa Judecatoria Petrosani.

Lazar a afirmat ca este necesara „o cercetare laborioasa” a inspectorilor de protectia muncii.

El a adaugat ca, la inceputul saptamanii viitoare, luni sau marti, dosarul va fi preluat de un specialist de la Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara, procuror criminalist cu experienta in minerit, care a lucrat ca subinginer de mina.

„El va prelua acest dosar si va lucra in continuare cu ofiterii de Politia judiciara care sunt angrenati in aceasta lucrare”, a spus Lazar.

Lazar a afirmat ca ancheta in cazul de la Uricani presupune nu numai actiuni in subteran, dar si in afara, explicand ca vor fi verificate actele cu lucrarile de acolo pentru a se vedea daca s-a respectat legalitatea si se vor face rapoartele de autopsie de catre Medicina Legala.

El a adaugat ca examinarile de la fata locului vor fi facute de echipele de salvatori, dar in acest moment in mina exista „o stare de pericol” si asteapta sa se stabilizeze zona.

El a spus ca exista riscul producerii unor noi explozii.

Potrivit sursei citate, explozia de la Uricani este inregistrata ca accident colectiv de munca, dosarul fiind la Parchetul de pe langa Judecatoria Petrosani , iar intreaga ancheta este coordonata de Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia.

O explozie a avut loc, sambata dupa-amiaza, la Mina Uricani din Valea Jiului, iar cinci mineri au fost prinsi in subteran, echipele de salvatori coborand in mina. Explozia de metan s-a produs in momentul cuplarii la reteaua electrica a tabloului, dupa o revizie a acestuia.

In urma exploziei, cele cinci persoane au murit. (Mediafax)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here