Expert in lupta antiterorista: Razboiul Rece a fost inlocuit de un razboi al codurilor informatice

0
411
calculator-computer

calculator-computerUn expert american in lupta antiterorista a avertizat, miercuri, in legatura cu un „razboi al codurilor informatice” care a luat locul Razboiului Rece, cu consecinte potential devastatoare. „A fost Razboiul Rece, a fost razboiul impotriva terorismului (…),

acum avem un razboi al codurilor”, a afirmat fostul agent CIA Cofer Black, intr-o interventie la salonul informatic Black Hat de la Las Vegas. „Pentru al-Qaida, este natural sa (…) intre in spatiul virtual”, a spus Black, care a lucrat timp de 28 de ani pentru Agentia Centrala de Informatii a Statelor Unite.

El considera ca ampla operatiune de spionaj informatic dezvaluita miercuri de compania de securitate informatica McAfee, care a vizat mai mult de 70 de organizatii si guverne din intreaga lume, nu reprezinta decat un prim semnal, care anunta o campanie de amploare.

James Lewis, expert la Centrul de studii strategice si internationale (CSIS), considera ca, desi elementele prezentate de McAfee nu reprezinta dovezi „concludente in sens juridic” impotriva Beijingului, acestea confirma suspiciunile privind intentiile Chinei.

Potrivit unui raport publicat miercuri de compania McAfee, mai mult de 70 de organizatii si guverne, printre care se numara agentii ONU si mai multe grupuri americane de aparare, au fost, in ultimii ani, tinta unor ample campanii de spionaj informatic, iar analistii considera ca originea acestora se afla in China.

Operatiunea a inceput in iulie 2006, cu o intruziune in serverele informatice ale unei companii de constructii sud-coreene si s-a incheiat in iunie 2011, potrivit McAfee, care afirma ca autorii atacurilor au fost interesati in principal de date privind sistemele de aparare americane si de retelele de comunicatii prin satelit. (Mediafax)
Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here