EVERGENT INVESTMENTS BENEFICIAZĂ DE SERVICIILE DE MARKET MAKER AL EMITENTULUI DIN PARTEA RAIFFEISEN CENTROBANK AG

0
941

 

  • EVERGENT Investments este prima societate de investiții financiare listată la Bursa de Valori București care beneficiază de serviciile de Market Maker al Emitentului.
  • Raiffeisen Centrobank AG este Market Maker al Emitentului pentru acțiunile EVER.
  • Din 26 iulie, un număr total de 13 instrumente financiare (12 emisiuni de acțiuni și o emisiune de obligațiuni) beneficiază de serviciul de Market Maker al Emitentului.

 

EVERGENT Investments (EVER), cu o experiență de peste 25 de ani în piața românească de capital, este prima societate de investiții financiare listată la Bursa de Valori București care beneficiază de astăzi, 26 iulie, de serviciile de Market Maker al Emitentului (MME) oferite de Raiffeisen Centrobank AG.

 

„Deschiderea companiilor listate pentru serviciile de Market Maker al Emitentului, precum și a brokerilor care își asumă susținerea lichidității acțiunilor sau obligațiunilor, reprezintă un semnal bun pentru întreaga piață. Ne bucurăm că doi dintre cei mai importanți stakeholderi din piața de capital locală colaborează pentru îmbunătățirea lichidității și ne așteptăm să avem tot mai multe astfel de parteneriate”, a declarat Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori București.

Strategia EVERGENT Investments se bazează pe alocarea resurselor astfel încât să dezvolte compania și să asigure satisfacerea intereselor acționarilor săi. Considerăm parteneriatul cu Raiffeisen Centrobank AG un pas util în implementarea strategiei noastre. Îmbunătățirea lichidității acțiunilor EVER, reducerea volatilității și implicit a riscului asociat, sunt beneficii pentru acționarii noștri și creează oportunități pentru potențialii investitori, a afirmat Cătălin Iancu, Director general adjunct al EVERGENT Investments.

Activitatea de Market Maker al Emitentului va fi prestată de Raiffeisen Centrobank AG în baza unui contract semnat cu EVERGENT Investments. Compania are o capitalizare de 1,3 miliarde de lei. Acțiunile EVER sunt incluse în patru indici bursieri, respectiv BET-FI, BET-BK, BET-XT, BET-XT-TR.

„Începerea activității de Market Making al Emitentului pentru acțiunile EVER este un nou pas prin care întărim angajamentul continuu al Raiffeisen Centrobank și angajamentul față de piața de capital din România. Apreciem încrederea acordată companiei noastre și expertizei noastre”, a spus Günther Kornfellner, Equities & Derivatives Trader, Raiffeisen Centrobank.

 

Numărul total al instrumentelor financiare listate la BVB care beneficiază de serviciile de Market Maker al Emitentului ajunge astfel la 13, dintre care 12 acțiuni și o emisiune de obligațiuni. Parametrii specifici aplicabili activității de Market Makerul Emitentului (MME) efectuată de Raiffeisen Centrobank AG pentru acțiunile EVERGENT Investments  sunt disponibili AICI.

 

Market Makerul Emitentului este participantul la sistemul de tranzacționare al BVB care și-a asumat rolul de a susține lichiditatea unui instrument financiar. Mai multe informații cu privire la cadrul general aplicabil programului de MME sunt disponibile AICI.

 

 

 

**

 

EVERGENT Investments este un Fond de Investitii Alternative (FIA), autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară cu nr. 101/25.06.2021, și o companie listată la Bursa de Valori București sub simbolul EVER. Compania deține un portofoliu de active evaluat la 2,4 miliarde lei. Din valoarea totală a activelor administrate, portofoliul de acțiuni cotate deține ponderea principală de 66,8%, în timp ce ponderea acțiunilor necotate este de 8,6%. Principalele sectoare din structura portofoliului, raportat la valoarea totală a activelor, sunt: financiar-bancar 45,1%, energetic 11,4%, industria prelucratoare 7,3% și imobiliare 6%.

EVERGENT Investments are 37 angajați la nivel național, iar la nivel de Grup 185 de angajați. Conducerea executivă este formată din dl. Claudiu Doroș în calitate de Presedinte Director general și dl. Cătălin Iancu în calitate de Director general adjunct.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here