Evenimente Clubbing: MOOG lives- Eveniment-omagiu

0
596

Fuchsia Club

Pe 21 august 2005, parintele sintetizatorului Dr. Robert Moog a incetat din viata la varsta de 71 de ani, in locuinta sa din North Carolina. Un inginer simpatic si modest, Moog si-a dedicat intreaga viata construirii si dezvoltarii instrumentelor muzicale electronice, incepand cu banalul theremin, inca de la 14 ani, continuand cu celebrele sale inventii, sintetizatorul modular Moog, precum si varianta sa “portabila”, Minimoog-ul, si terminand cu celelalte 18 modele de sintetizatoare create de compania Moog Music din 1963 si pana in prezent.

Cu toate ca instrumentele digitale si software-ul de profil, care par astazi atat de facile, depasesc cu mult performantele tehnice ale unui sintetizator analogic, inventia lui Robert Moog de acum aproape 50 de ani ramane piatra de temelie a intregului spectru al muzicii electronice. Pasiunea si consecventa acestui om, aceea de a oferi muzicienilor suficient de curajosi un instrument complet nou, cu o abordare a sunetului dintr-o perspectiva absolut inovativa, si anume de a fi generat de un oscilator electronic in loc de metode acustice, au schimbat insusi conceptul de muzica, pentru totdeauna.

Joi, pe 26 august, ii aducem un omagiu acestui pionier al instrumentelor muzicale electronice, printr-o adunare de seara la club Fuchsia, ce va include proiectia unui documentar editat cu imagini si destainuiri din viata lui Bob Moog si din experienta unora dintre artistii care au folosit sintetizatoarele sale, un concert live Brazda lui Novac folosind un sintetizator modular, dar si un dj set special cu influente “moog”-uistice semnat OK Corral. Intrarea este libera atat pentru ingineri, cat si pentru muzicieni. Restul participantilor vor fi obligati sa memoreze, la alegere, ecuatiile electromagnetismului ale lui Maxwell sau intervalele de consonanta armonica ale lui Helmholtz, in vederea sustinerii unui nivel academic al intalnirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here