Evenimente Clubbing: DJ Shadow @ Uranus 144

0
810

Uranus 144

DJ SHADOW, figura emblematica a hip-hop-ului instrumental, compozitor si producator al celui mai de succes album UNKLE, Psyence Fiction, concerteaza pentru prima oara la Bucuresti pe data de 11 iulie la Uranus 144.

Joshua Paul Davis aka DJ SHADOW si-a inceput cariera muzicala ca DJ la postul de radio al campusului Universitatii din California. In aceasta perioada colaboreaza cu celebra casa de discuri londoneza Mo’ Wax, pentru care inregistreaza primele single-uri, In-Flux si Lost And Found (S.F.L.). Combinatia de elemente funk, rock, hip-hop, ambiental, jazz si soul in muzica pe care o compune il fac pe jurnalisitul Andy Pemberton de la celebra revista Mixmag sa lanseze pentru prima data in istorie termenul de trip-hop, termen preluat apoi pentru descrierea stilului muzical al altor artisti de gen: Massive Attack, Portishead, UNKLE sau Tricky.

Primul album DJ SHADOW Endtroducing este lansat in 1996 si primeste elogii de la critica de specialitate, fiind mai tarziu inclus si in Guiness World Records Book, ca fiind primul album alcatuit integral din sample-uri.

Pana in prezent DJ Shadow a lansat 3 albume solo iar la sfasitul acestui an este programat sa fie lansat cel de-al patru-lea album din cariera, album de pe care vor fi prezentate in permiera piese noi si la show-ul din Bucuresti.

“I’m excited about this tour for a number of reasons: for the new music I’m premiering, for the unique visual presentation, and for the places I’m visiting, many for the first time. It’s been my policy to up the ante every time I prepare a show, and I’m hoping that fans will embrace those efforts.
Traveling the world, exchanging music and ideas; it’s what life is all about!” Josh Davies aka DJ SHADOW

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here