Evenimente Clubbing: Alternative Music Experience

0
504

Studio Martin

DJ Rob Swift vine în România la Alternative Music Experience

Alternative Music Experience organizează cel mai tare concert de turntable şi hip-hop

Bucureşti, 11 martie 2010: În cadrul celui de-al doilea eveniment Alternative Music Experience, King Size Production şi Bring the Noise prezintă un stil muzical original, turntable. Concertul îi reuneşte pe aceeaşi scenă pe DJ Rob Swift, Turn Table Science şi Verita Saga şi va avea loc pe 25 martie, în Studio Martin, începând cu ora 20:00.

Cel de-al doilea eveniment din cadrul Alternative Music Experience reprezintă un tribut adresat iubitorilor de muzică turntable. Acest stil se caracterizează prin crearea unor melodii noi utilizând platane şi mixere, prin îmbinarea originală a sunetelor. A fost creat în 1995, în S.U.A, tocmai pentru a face diferenţa între DJ-ii care pun muzică şi cei care mixează discurile, folosind mixerul pentru a (re)aranja sunetele.

Evenimentul Alternative Music Experience din 25 martie îi reuneşte pe celebrul artist internaţional DJ Rob Swift, trupa autohtonă de turntable Turntable Science şi una dintre cele mai de succes trupe de hip-hop din România, Verita Saga.

Concertul susţinut de DJ Rob Swift în cadrul Alternative Music Experience face parte din turneul de promovare european al albumului lansat anul acesta, The Architect. Rob Swift şi-a început cariera de DJ la 12 ani şi a devenit cunoscut ca membru al trupei X-ecutioners, formată din 11 DJ-i. Influenţat de şcoala newyorkeză de turntable şi de Grandmaster Flash şi Grand Wizard Theodore, pioneri şi inventatori ai scratch-ului, s-a remarcat prin stilul său exploziv de a face scratch-uri, prezent pe cele 12 albume pe care le are la activ. The Architect, cel mai recent material al său, este un album inedit pentru fanii acestui gen muzical, fiind incluse melodii în care hip-hopul este mixat cu muzica clasică.

Alternative Music Experience prezintă şi Turntable Science, prima şi singura trupă de Dj/Turntablists din România, înfiinţată în 2004, care reuneşte patru dintre cei mai apreciaţi DJ-i de pe scena hip hop românească: DJ Dox, DJ Undoo, DJ FaiboX şi DJ Paul. Artiştii s-au remarcat prin măiestria cu care mixează, folosind atât pick-up-urile, cât şi instrumentele muzicale şi au cântat în deschidere la Wu-Tang Killa Beez şi la Grand Wizard Theodore. De asemenea, Turn Table sunt prima trupă din România care a lansat un album de gen, Extended Techniques vol.01, în noiembrie 2009.

Verita Saga este cunoscută ca una dintre cele mai apreciate trupe de hip-hop din România, reuşind să se impună datorită abordării originale, muzica lor fiind un mix între stilul clasic şi influenţe neo-soul, chill-out, alternative şi electronică. Ultimul lor album, Cu alţi ochi, a reuşit să se vândă în 1000 de exemplare în mai puţin de o săptămână de la lansare, record pentru un material produs şi distribuit independent.

Cu toţii vor încinge atmosfera în club Studio Martin, pe 25 martie, începând cu ora 20.00 Preţul biletelor este de 20 Ron şi pot fi achiziţionate la intrarea în club Studio Martin.

Evenimentul este organizat de către King Size Production şi Bring The Noise.

Despre Alternative Music Experience

Alternative Music Experience este o platformă de evenimente dezvoltată de King Size Production, pentru a le oferi iubitorilor de muzică o experienţă explozivă: trupe inovatoare într-o atmosferă deosebită. O temă originală va contura fiecare concert, dictând tipul muzicii şi al experienţei celui care va participa. Iubitorii de concerte se vor bucura de evenimente unice, realizate pentru prima dată în România. Evenimentele se adresează persoanelor cărora le place să experimenteze vor participa la concerte mereu noi, fresh, iar cei care preferă artişti grozavi îi vor putea asculta în locaţii selecte. Alternative Music Experience este un mix modern şi inovator între muzică originală şi atmosferă inedită, concerte ce au loc în locaţii binecunoscute transformate în concordanţă cu fiecare tematică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here