Evenimente Clubbing: Alexander Robotnick, Aeromaschine, Surround Around Sound @ Berlin Club

0
602

Berlin Club

ALEXANDER ROBOTNICK /AEROMASCHINE /SAS

Sambata, 11 iunie 2011

@ Berlin Club – Constantin Mille 4, Bucuresti

Intrare: 15 lei in avans (Street Delivery) / 20 lei la intrare, in seara evenimentului

1983: În singurătatea studioului său din Florența, Maurizio Dami lucra la o melodie cu gândul să mai facă niște bani. Auzise de la cineva că o piesă electro-dance de rahat poate să vândă pe puțin 10.000 de discuri. Așa că a făcut ‘Problèmes d’Amour’ și și-a zis Alexander Robotnick. Nu era prea mulțumit de calitatea tehnică a piesei și nici de faptul că habar n-avea engleză. În mod ironic, a vândut chiar 10.000 de discuri.

Robotnick a renunțat la visurile sale electronice.

Flash forward 20 de ani: Căutându-și numele pe net, Robotnick descoperă cu mirare că ‘Problèmes d’Amour’ influențase zeci de artiști de succes și era deja considerată o piesă-cult a muzicii de dans. Cele 10.000 de discuri se vânduseră mai ales în SUA și UK. Cineva l-a întrebat dacă mai e încă DJ. Deși nu performase niciodată până atunci un DJ set, Robotnick a hotărât să zică da. A ieșit din casă și și-a cumpărat primul laptop. Avea 53 de ani.

De-a lungul carierei sale care se întinde pe mai bine de patru decenii, Robotnick a experimentat jazz, cabaret, muzică de teatru și film, instalații video, world music, întorcându-se până la urmă la muzica electronică. Artist neobosit, mereu curios de evoluțiile actuale ale muzicii, Robotnick îi cunoaște pe propria piele trecutul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here