Eurostat: Romania a avut cea mai mare crestere a costului pentru forta de munca

0
776

Costul total al fortei de munca in Romania a inregistrat cea mare crestere din randul statelor membre ale Uniunii Europene (UE), in primul trimestru din 2016 comparativ cu perioada similara din 2015, conform datelor publicate vineri de Oficiul european pentru Statistica (Eurostat).

Costul orar al fortei de munca a inregistrat in perioada ianuarie – martie 2016 o crestere de 1,7% in Uniunea Europeana si in zona euro, anunta Agerpres.

Cele mai mari cresteri au fost raportate in Romania (10,4%), Bulgaria (7,7%), Estonia (6,9% si Lituania (6,1%). Singurele state UE in care costul orar al fortei de munca a scazut in primele trei luni din acest an au fost Italia (minus 1,5%) si Cipru (minus 0,3%).

Avansul costurilor cu forta de munca in Romania se datoreaza in principal cresterii cu 19,4% a costului orar al fortei de munca in sectorul de non-business. Pe sectoare ale economiei, in Romania costul orar cu forta de munca a crescut cu 10,3% in sectorul serviciilor, cu 9% in constructii si cu 5,7% in industrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here