ESOP: Companiile care au intre 25 si 60 angajati, cele mai active pe piata birourilor in primele 4 luni

0
824

Intreprinderile de talie medie, care au intre 25 si 60 angajati, au fost cele mai active pe piata de birouri in primele patru luni din 2015, dintre IMM-uri. Astfel, volumul spatiilor inchiriate de aceste companii a crescut cu 43%, conform unei analize ESOP Consulting.

in 2015, firmele de pe segmentul companiilor medii, care au intre 25 si 60 angajati au inchiriat spatii cu suprafete cuprinse intre 300 si 700 mp, in Bucuresti, cele mai multe orientandu-se spre centre de afaceri din zone centrale si semicentrale precum Grozavesti, Romana, Unirii, Maria Rosetti, 1 Mai si Floreasca.

„Companiile de talie medie cu care am lucrat noi la inceputul acestui an cauta spaţii de birouri de calitate situate in special in centre de afaceri, aflate aproape de metrou. Au in general bugete cuprinse intre 9 si 11 euro pe metru patrat si doresc sa gaseasca proprietari care sa le inţeleaga nevoile de flexibilitate a spaţiului deoarece se asteapta ca in urmatorii 2-3 ani sa existe o expansiune a business-ului si de aceea apreciaza posibilitaţile de extindere existente in cladire”, afirma Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting.

in randul companiilor de talie medie care au inchiriat spatii de birouri in primele patru luni din 2015 se numara firme carora le-a crescus numarul angajatilor si s-au mutat in spatii mai mari, dar si firme care sunt la inceput de drum, infiintate in acest an.

Printre chiriasii de acest tip care si-au gasit spatii de birouri prin intermediul ESOP se numara Weloweb, care a tranzactionat 650 mp in zona Romana, Bion Advence Suport, care a contractat 446 mp intr-o cladire de birouri din zona Grozavesti, Simartis Telecom, care a tranzactionat 396 mp intr-o cladire de birouri din zona Romana, Computas Development Center cu o suprafata de 372,3 mp intr-un centru de afaceri din zona Floreasca, Flash Office Solutions, cu 393 mp intr-o cladire din zona Maria Rosetti si Bleidinger cu 327 mp, intr-o cladire de birouri din zona 1 Mai.

Chiriile negociate de companiile de talie medie care au tranzactionat spatii de birouri cu suprafete cuprinse intre 300 si 700 mp se situeaza de regula intre 9 euro/mp/luna si 14 euro/mp/luna, in functie de amplasament si calitatea cladirii.

in ceea ce priveste caracteristicile spatiilor de birouri alese, majoritatea se afla in cladiri situate in zone centrale si semicentrale, Grozavesti, Romana, Unirii, Maria Rosetti, 1 Mai si Floreasca, apropiate de zonele universitare in principal, cu statii de metrou in apropiere, acces usor catre toate zonele Capitalei si cu facilitati multiple pentru angajati: restaurante, magazine si mijloace de petrecere a timpului liber.

in ceea ce priveste domeniile de activitate, domina companiile IT&C sau cele de servicii profesionale.

in primul trimestru din 2015, IMM-urile au realizat circa 60% din numarul total al tranzactiilor analizate de ESOP

in primele trei luni din 2015, IMM-urile au realizat un numar de 44 de tranzactii cu spatii de birouri cu suprafete de pana in 700 mp, ceea ce reprezinta mai mult de jumatate din numarul total de tranzactii de birouri analizate de ESOP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here