ESOP: Au fost cautate vilele cu suprafete mari, renovate, cu finisaje de calitate, facilitati multiple si gradina

0
946

In primele luni din 2014 suprafata medie inchiriata in vile cu destinatie de birouri a crescut de la 249 mp la 479 mp, iar alaturi de zonele cele mai solicitate din Centru Nord – Primaverii, Aviatorilor, Dorobanti a crescut interesul si pentru zonele centrale – 13 Septembrie, stefan cel Mare, si Foisorul de Foc.

Vila inchiriata de Little Team prin ESOP Consulting este reprezentativa pentru tipul de imobil cautat de chiriasii in primele luni din 2014: zona centrala, constructie reprezentativa, cu suprafata mai mare, cu gradina aferenta amenajata si la un tarif sub 10 euro/mp/luna.

„ Am constatat ca in ultimele 24 de luni a crescut interesul antreprenorilor romani ce presteaza servicii personale (scoli private, gradinite, after-school-uri, cabinete de nutritie, clinici medicale etc) pentru gasirea de noi locatii si extinderea activitatii, ceea ce denota importanta pe care o acorda bucurestenii investitiilor in sanatate si educatie”, declara Alexandru Petrescu, Managing Partner al ESOP Consulting l CORFAC International.

Little Team a inchiriat o vila cu o suprafata construita de 1.110 mp si total inchiriabil de 689 mp in care intentioneaza sa deschida o gradinita si o scoala privata.

De mentionat zona centrala aleasa de Little Team, 13 Septembrie –Marriot, de langa Casa Poporului, cu acces usor spre toate cartierele Capitalei si de viitor ca dezvoltare, pe masura ce avanseaza lucrarile la Bulevardul Uranus, care va lega Nordul de Sudul Capitalei, la care a fost inaugurat deja primul tronson.

Printre facilitatile cladirii inchiriate de Little Team prin ESOP Consulting se numara finisaje de calitate, ferestre termoizolante, parchet, sisteme performante de de incalzire si racire, centrala termica proprie, infrastructura voce – date, sistem de alarma si curte amenajata.

CERERE in primele trei luni din 2014, clientii care s-au mutat in vile au ales cu precadere zone centrale – 13 Septembrie, stefan cel Mare, Foisorul de Foc, la bugete medii de pana in 10 euro/mp/luna.

OFERTA in ceea ce priveste oferta de spatii de birouri in vile din Bucuresti, la inceputul lui 2014 circa 67% din totalul lor au chirii de prezentare de pana in 11 euro/mp/luna, 20% o chirie medie cuprinsa intre 11,1 si 15 euro/mp/luna si 13% peste 15 euro/mp/luna.

Cele mai multe vile disponibile se afla in zona de centru-nord a Capitalei –un stoc total de 50.025 mp si cel mai redus in zona de sud – conform graficului alaturat.

In 2013, volumul total de spatii de birouri inchiriate in vile a crescut cu 23%.

In 2013, ESOP Consulting a inchiriat spatii de birouri situate in 37 de vile in Bucuresti, care au totalizat o suprafata de 12.217 mp.

Chiriasii au ales spatii cu suprafete foarte diferite, de la apartamente in vile de 80 mp, pana la cladiri integrale de 1.493 mp, cele mai multe tranzactii in vile vizand zonele Aviatorilor, Primaverii si Universitate-Romana.

„In 2014, estimam ca segmentul inchirierilor de birouri in vile isi va pastra dinamismul si alaturi de firmele care aleg vilele pentru ca se potrivesc mai bine tipului lor de activitate (cum sunt firmele de avocatura, publicitate, consultanta) vor alege vilele si firmele care presteaza servicii personale aflate in expansiune in acest moment”, declara Alexandru Petrescu, Managing Partner al ESOP Consulting l CORFAC International.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here