Erste Group si BCR acorda un credit de 50.000.000 EUR pentru companiile Grupului Mechel in Romania

0
654

Acord de imprumut de tip multiborower multivaluta. BCR sprijina cresterea economiei prin creditarea industriei producatoare de otel
Bucuresti, 9 noiembrie 2011 – Erste Group Bank AG si Banca Comerciala Romana (BCR) anunta semnarea incheierii unui contract de credit in beneficiul

SC Mechel Campia Turzii S.A., SC Mechel Targoviste S.A., SC Ductil Steel S.A. si Laminorul S.A., in valoare totala de 50.000.000 Euro. Industria siderurgica a inregistrat anul trecut una dintre cele mai rapide rate de crestere din Romania, de 35,1%. in urmatorii zece ani, productia de fier si otel din Romania va continua sa creasca, cu un ritm mediu de 4,1% pe an.1

Acordul de imprumut este unul de tip multiborrower multivaluta pentru finantarea capitalului de lucru, cu garantii materiale (stocuri si creante) precum si scrisoare de garantie din partea companiei mama, Mechel OAO. Cele 50 de milioane de euro reprezinta refinantarea unor credite in valoare totala de 35 milioane de euro la care se adauga o noua linie de finantare de 15 milioane de euro.

in conditiile in care mediul economic local se mentine dificil pentru multe companii autohtone, BCR vrea sa cladeasca o relatie solida cu clientii sai, iar baza este ajutorul oferit in astfel de momente. Productia de otel este un motor important al economiei atat din prisma contributiei la exporturi cat si din prisma locurilor de munca, consumului de energie si de materii prime pe care le genereaza la nivel intern. Grupul Mechel angajeaza peste 7.500 de oameni in 5 orase din Romania si credem ca este responsabilitatea BCR sa sprijinim astfel revenirea economica, a declarat Diana Hudymač, director executiv Group Large Corporate, BCR.

Ca fundament al acordurilor semnate stau experienta pozitiva de colaborare dintre Erste Group si intreprinderile Mechel din Romania, dar si relatiile stabilite la nivelul corporativ. Din punctul nostru de vedere, pe baza acestor colaborari, s-a construit in ultimii ani o baza solida de cooperare pe termen lung. Semnarea actualului acord de imprumut, in conditiile atat de dificile care exista pe pietele economice si financiare europene, reprezinta dovada colaborarii stabile si mai ales un gest de incredere pe care Erste Group il acorda Grupului Mechel, care a dovedit constant ca este partener loial, a declarat Yury Gushchin, Director General al Diviziei Metalurgice Est-Europene Mechel.
Mechel este una dintre cele mai mari companii din Rusia. Afacerile companiei includ patru segmente: minerit, siderurgie, feroaliaje si energie electrica. Mechel asociaza producatori de carbune, concentrat de minereu, nichel, otel, produse laminate, sarma si produse din sarma, energie electrica si termica. in Romania grupul Mechel este prezent din anul 2002 prin 6 intreprinderi metalurgice: Mechel Targoviste, Mechel Reparatii, Mechel Campia Turzii, Ductil Steel Buzau, Ductil Steel Otelu Rosu, Laminorul Braila. Produsele companiei Mechel sunt comercializate pe piata interna si cea externa. Principalii parteneri comerciali sunt: Republica Cehia, Ungaria, Germania, Italia, Polonia, Turcia, dar si tarile vecine precum Serbia si Bulgaria.
Productia industriala din Romania (industria de prelucrare, extractie si utilitati) se preconizeaza ca va creste cu 7,5% in 2011 si 6,3% in 2012, cu mult peste avansurile previzionate la nivel mondial pentru productia industriala, de 4,9% in 2011 si 5,0% in 2012. in urmatorii 10 ani, productia industriala din Romania va creste in medie cu 5,7% pe an, fata de un avans anual de 4,3% la nivel global.2 Totodata, se estimeaza o crestere economica pentru Romania de 1,4% in 2011 si 1,9% in 2012.3

* *

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 50.000 de angajati deservesc peste 17 milioane de clienti in cadrul a 3.200 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 30 septembrie 2011, Erste Group detinea active totale in valoare de 216,1 miliarde EUR, inregistrand un venit operational de 5.523,5 mil. EUR si un raport cost/venituri de 52.4%.

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a bancilor de locuinte si a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 in Romania dupa valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 dupa numarul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania, dupa gradul de incredere al clientilor si dupa numarul celor pentru care BCR este principala institutie cu care fac banking.
***
BCR, Directia de Comunicare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here