ELCEN nu renunta la poprirea totala pe conturile RADET

0
739

ELCEN a decis respingerea solicitarii RADET de a reduce gradul de poprire pe conturile sale si a hotarat mentinerea popririi totale pe conturile RADET, a anuntat vineri compania, anunta Mediafax.

Decizia de mentinere a gradului de poprire la nivelul de 100% a fost determinata de faptul ca furnizorii de gaze naturale si servicii auxiliare de transport si distributie au actionat ELCEN in instanta pentru recuperarea sumei de aproximativ 500 de milioane de lei.

Acest deficit a fost cauzat si de neonorarea de catre Primaria Municipiului Bucuresti a platii subventiei aferente trimestrului I al anului 2016, potrivit deconturilor depuse de RADET pentru energia termica livrata populatiei.

Mai mult, Primaria Municipiului Bucuresti nu a dispus masurile necesare pentru utilizarea totala a creditului de 248 de milioane de lei contractat de la Trezoreria Statului, neutilizand ultima transa de 32 de milioane de lei.

in acest moment, in urma sentintei civile 2346/11.05.2015 pronuntata de Tribunalul Bucuresti in dosarul 64899/3/2011, RADET este obligata sa plateasca suma de 259 de milioane de lei catre ELCEN, reprezentand datorii restante conform protocolului incheiat intre Primaria Bucuresti – RADET – ELCEN in 18.12.2008.

Totodata, ELCEN detine impotriva Radet Bucuresti un alt titlu executoriu in valoare de aproximativ 1,5 miliarde de lei, ca urmare a emiterii de catre Tribunalul Bucuresti a ordonantei de plata solicitata de catre ELCEN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here