Efectele uciderii lui ben Laden: dolar mai puternic si pret scazut la petrol

0
691
petrol_benzina_pret

petrol_benzina_pretDecesul ‘inamicului public numarul unu’ al SUA i-a determinat pe investitori sa cumpere dolari, care in ultimele zile a fost slabit din cauza deciziei Bancii centrale americane (Fed) a mentine nemodificata politica sa monetara ultra relaxata.

Vestea uciderii lui Osama ben Laden nu a ramas fara urmari in domeniul economic. Astfel, pretul petrolului a inregistrat o scadere de 1,3%, ajungand la 112,39 de dolari pe baril, analistii spunand ca piața petrolului este cea mai sensibila atunci cand apar stiri importante despre razboi sau din Orientul Mijlociu.

Dolarul american s-a apreciat luni fata de principalele valute dupa anuntarea mortii liderului Al-Qaeda, Osama ben Laden, transmite AFP, citata de capital.ro

La ora 04.00 GMT moneda euro se tranzactiona pentru 1,4793 dolari, fata de 1,4864 dolari in jurul orei 01.00 GMT. De asemenea, moneda americana se tranzactiona pentru 81,43 yeni la ora 04.00 GMT fata de 80,96 yeni cu doua ore inainte.

Decesul ‘inamicului public numarul unu’ al SUA i-a determinat pe investitori sa cumpere dolari, care in ultimele zile a fost slabit din cauza deciziei Bancii centrale americane (Fed) a mentine nemodificata politica sa monetara ultra relaxata.

‘O sursa de ingrijorare a disparut in Orientul Mijlociu’, ceea ce a condus la o scaderea pretului petrolului si, in acelasi timp, la o crestere a cererii petnru dolar, a explicat Tomohiro Nishida, trader la Chuo Mitsui Trust and Banking.

Cu toate acestea, Daisuke Karakama, economist la Mizuho Corporate Bank, a avertizat ca aceasta stire ‘nu va sustine dolarul pe termen lung’. Potrivit lui Daisuke Karakama, ‘politica Fed este cu mult mai importanta pentru dolar. Moneda americana va ramane slaba in raport cu alte monede, exceptand yenul’, in conditiile in care Banca Japoniei intentioneaza si ea sa mentina dobanda de referinta la un nivel extrem de scazut pentru o perioada lunga de timp.

Liderul Al-Qaida, Osama ben Laden, a fost ucis intr-o resedinta aflata in apropiere de Islamabad, capitala Pakistanului, in cadrul unei operatiuni militare pilotate de SUA.(Sursa: realitatea.net)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here