Editia a XXII-a a Topului Firmelor din Municipiul Bucuresti, sub semnul recunoasterii si promovarii performantei adevarate si oneste

0
758

„Laureatii nostri sunt modele demne de urmat pentru cei aflati la inceput de drum, pentru cei aflati intr-un moment dificil si care au nevoie de un strop de motivatie, dar si pentru cei care vor sa se reinventeze! in toate cazurile, solutiile sunt aceleasi: profesionalism, pasiune, onestitate, echilibru, valori, principii, tenacitate, viziune si, dincolo de toate, munca asidua, iar rezultatul, unul singur: performanta adevarata”, a subliniat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), in deschiderea editiei a XXII-a Topului firmelor din Capitala.

La eveniment au participat, alaturi de oameni de afaceri de succes, personalitati marcante ale lumii academice si oficialitati de la nivelul Executivului, Institutiei Prefectului, primariilor de sector si organizatiilor neguvernamentale, membri ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti. Printre personalitatile care au onorat invitatia Camerei bucurestene s-au aflat: prof. univ. dr. Emil Constantinescu, fost presedinte al Romaniei; amb. Lazar Comanescu, consilier prezidential, Departamentul Politica Externa; Mihai Daraban, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei; Anca Ionescu, secretar de stat in Ministerul Energiei, intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri; Paul Nicolae Petrovan, prefectul Capitalei; Mircea Ursache, vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara; prof. univ. dr. Pavel Nastase si prof. univ. dr. Gabriela tigu, rectorul si, respectiv, prorectorul Academiei de Studii Economice; prof. univ. dr. Anton Hadar, vicepresedinte al Senatului Universitatii Politehnica din Bucuresti; Robert Aurelian sova, presedintele Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din  Romania; Andrei Dimitriu, director general al Filarmonicii „George Enescu”; Aurel Vainer, deputat, presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, vicepresedinte CCIB; Ion Stanciulescu, presedintele Patronatului Roman din Cercetare-Proiectare; Mihai Ionescu, presedintele Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor.

Laureatii topului au fost stabiliti conform unei metodologii severe si complexe, aprobata si aplicata unitar, la nivelul intregului sistem cameral. in stabilirea clasamentelor finale au fost luati in calcul indicatori precum: cifra de afaceri neta, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienta utilizarii resurselor umane si eficienta utilizarii capitalului angajat, calculati in baza a 16 elemente extrase din situatiile financiare depuse de companii la Ministerul Finantelor Publice si la Oficiul National al Registrului Comertului.

Potrivit metodologiei de top, dintre cele 120.815 de firme cu sediul social in Capitala, care au depus bilantul aferent anului 2014, au indeplinit criteriile de eligibilitate 34.219 firme, adica 28% din total. Dintre acestea, Camera bucuresteana a premiat 4008 firme (11,8% din totalul firmelor considerate eligibile, in conformitate cu metodologia de organizare a topului), structurate pe sase domenii de activitate – cercetare-dezvoltare si high tech; industrie; constructii; servicii; comert, turism; agricultura, pescuit, piscicultura – si, in cadrul fiecarui domeniu, pe cinci clase de marime – intreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici si microintreprinderi.

In cadrul evenimentului, Camera bucuresteana a acordat trofee de excelenta companiilor care in ultimii cinci ani s-au clasat pe prima pozitie in competitia elitelor. De asemenea, CCIB a decernat doua trofee speciale, si anume trofeul „George G. Assan” firmei Caranda Baterii SRL pentru „Brandul romanesc al anului” si trofeul „Ioan V. Socec” postului Radio Romania Actualitati. Capacitatea de inovare a oamenilor de afaceri bucuresteni a fost rasplatita, pentru al XV-lea an consecutiv, cu Trofeul creativitatii, decernat in baza datelor furnizate de OSIM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here