Echipa israeliana, trimisa in Romania sa investigeze prabusirea elicopterului

0
728
presedinte-israel

presedinte-israelComandantul fortelor armate israeliene, generalul Ido Nehushtan, a ordonat crearea unei echipe care va investiga prabusirea unui elicopter israelian in Romania, luni, in timpul unor exercitii comune, relateaza site-ul Ynetnews.com.

Echipa va fi condusa de un general de brigada, potrivit site-ului citat.

La randul sau, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a anuntat ca urmareste indeaproape evenimentele si ca a discutat problema cu ministrul Apararii si comandantul fortelor armate, se arata intr-un comunicat emis de biroul de presa al acestuia, in urma prabusirii elicopetrului.

„Premierul doreste sa ofere sustinerea sa familiilor soldatilor si pilotilor care se aflau la bordul elicopterului, reprezentand fortele armate israeline si statul israelian”, potrivit aceluiasi comunicat.

Exercitiile comune israeliano-romane au fost suspendate, iar militarii israelieni vor pleca miercuri

Fortele aeriene israeliene au decis sa suspende exercitiul comun cu fortele aeriene romane, urmand ca militarii care participau la acesta sa revina in tara miercuri.

Exercitiul urma sa se incheie joi, dar din cauza accidentului de luni, armata israeliana a decis sa il suspende. Totodata, fortele aeriene israeliene nu vor efectua marti zboruri de antrenament pentru a permite concentrarea asupra accidentului.

Potrivit cotidianului Haaretz, comandantul fortelor aeriene israeliene a discutat la telefon cu omologul sau roman si au convenit asupra unei anchete comune. in acest context, un avion Hercules va pleca spre Romania marti cu echipe medicale, precum si cu ofiteri din cadrul rabinatului armatei pentru a asista la identificarea cadavrelor victimelor. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here