CRONOLOGIE: Accidente in care au fost implicate elicoptere de tipul celui prabusit in Romania

0
771
elicopter-prabusit

elicopter-prabusitElicopterele Sikorsky CH-53 (cunoscute ca Yasour in armata israeliana), de tipul celui prabusit luni in Romania, au fost implicate in numeroase accidente soldate cu victime, in pofida succeselor multiple

 inregistrate de acestea in diverse misiuni, relateaza Haaretz, in editia electronica.

Vara 1971 – Un elicopter Yasour se prabuseste in mare in largul coastelor Sinaiului, provocand moartea a zece soldati si ofiteri care se intorceau din misiune.

Aprilie 1974 – Doua elicoptere Yasour intra in coliziune, provocand moartea a opt militari.

Mai 1977 – Un numar de 54 de parasutisti isi pierd viata intr-un accident al unui elicopter Yasour, in apropiere de orasul Ierihon, din Cisiordania. Cateva luni mai tarziu, un alt accident al acestui tip de elicopter provoaca moartea a patru militari in sudul Israelului.

August 1992 – Doi membri ai unitatii de elita „Search and Rescue” au murit in desertul Iudeei, in timp ce coarda folosita pentru a cobori din elicopterul Yasour s-a rupt.

Februarie 1997 – O coliziune in aer intre doua elicoptere Yasour provoaca moartea a 73 de militari israelieni aflati in drum spre sudul Libanului.

Vara 2006 – in timpul razboiului cu Libanul, Hezbollah doboara un elicopter Yasour, provocand moartea a cinci membri ai echipajului. Incidentul putea fi insa mult mai grav, avand in vedere ca chiar inainte de atac, din elicopter coborase o echipa de parasutisti. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here