Este vanat Isarescu?

0
1303

O SIMPLA OPINIE POLITICA.NIMIC MAI MULT!

„Eminența cenușie“ a regimului Dragnea, Darius Vâlcov, a decis să dea atacul definitiv la Banca Națională a României, în disprețul oricărui raționament economic și de păstrare, măcar, a aparențelor unui stat de drept. Dinspre Palatul Victoria este un adevărat tir asupra guvernatorului Băncii Centrale pe motivul că rezervele valutare nu sunt folosite pentru a compensa disperarea Guvernului privind creșterea cursului valutar și a derapajelor macro-economice.

În viziunea echipei Dragnea-Vâlcov, o bancă centrală ar trebui să se comporte precum un șerif din Vestul Sălbatic și să anuleze toate mecanismele financiare ale unei economii de piață. O asemenea viziune nu a fost pusă în operă decât în regimurile totalitare, cu efectele dezastruoase cunoscute și cu schilodirea unor întregi generații.

Liviu Dragnea a ajuns să se creadă mai puternic decât Nicolae Ceaușescu, iar Vâlcov a fost distribuit în rol de Emil Bobu. Tot ceea ce nu i se supune trebuie strivit! În viziunea lor, Robor-ul sau cursul valutar ar trebui stabilite la cafeaua de dimineață de către Darius Vâlcov.

Același Vâlcov vrea să își subordoneze și ANAF-ul, pentru ca acțiunile de control să se transforme în operațiuni de poliție politică, vizând îngenuncherea firmelor private care refuză să se supună „stăpânirii“ PSD-ALDE.

Cum s-a ajuns la această situație halucinantă? Ce vină au românii să fie duși iar în instabilitatea anilor ’90? În cât timp vor fi recuperate prejudiciile aduse democrației noastre de coaliția PSD-ALDE, care, de doi ani, nu își dorește decât să treacă țara prin foc și pară?

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA
Deputat PNL de Iași

Continuă scandalul privind audierea guvernatorului BNR Mugur Isărescu în Senat. Ieri, Isărescu a refuzat să se prezinte la audierile la care fusese chemat de senatorul ALDE Daniel Zamfir.

Astăzi, Daniel Zamfir, președintele Comisiei economice a Senatului, a anunțat că va propune ca Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), să fie chemat, din nou, la audieri miercuri, 6 februarie.(ziarele)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here