Dupa recursul din instanta, OTV scapa de injumatatirea licentei

0
660
otv-licenta

otv-licentaCurtea de Apel Bucuresti a admis, vineri, solicitarea OTV de suspendare a deciziei Consiliului National al Audiovizualului privind injumatatirea licentei acordate postului, a declarat pentru MEDIAFAX avocatul Catalin Fenechiu. Potrivit avocatului OTV,

Curtea de Apel Bucuresti a dispus suspendarea deciziei Consiliului National al Audiovizualului (CNA) nr. 157 din 27 martie privind reducerea licentei OTV cu sase luni, pana la data de 28 septembrie.

Decizia a fost luata in dosarul in care OTV a cerut anularea deciziei CNA. Cererea OTV de anulare a deciziei CNA urmeaza sa se judece in 29 mai, la Curtea de Apel Bucuresti.

Potrivit avocatului, mai exista alte doua decizii de injumatatire a licentei OTV, iar televiziunea ar fi trebuit sa se inchida in 29 mai.Fenechiu a mai spus ca marti se va discuta la CNA o a patra cerere de injumatatire a licentei OTV si ca lichidatorul judiciar a scos emisiunea lui Dan Diaconescu din grila de programe, incepand din 17 mai.

„Vom castiga, pentru ca este un abuz fara margini sa inchizi o televiziune intr-o lume civilizata”, a mai declarat Fenechiu.

Decizia poate fi contestata cu recurs la instanta suprema.Avocatul Fenechiu a mai spus ca OTV va contesta si celelalte decizii ale CNA, precum si o eventuala noua decizie care se va da marti.

Licenta OTV ar fi trebuit sa expire in mod normal in 1 aprilie 2012.

In 27 martie, CNA a hotarat injumatatirea licentei audiovizuale a OTV, astfel ca aceasta ar fi trebuit sa expire pe 28 septembrie 2012.

In 10 aprilie, CNA a decis din nou injumatatirea licentei, pentru ca Dan Diaconescu a continuat sa isi faca publicitate politica, astfel ca televiziunea mai putea emite pana pe 4 iulie.

Sirul de sanctiuni de injumatatire a licentei audiovizuale a OTV aplicate de CNA – fara precedent in istoria Consiliului – a culminat in sedinta din 24 aprilie cu o noua propunere de injumatatire (reducere cu 36 de zile, pana la data de 29 mai) a licentei televiziunii lui Dan Diaconescu, facuta de Valentin-Alexandru Jucan, membru al CNA.

Sanctiunea a vizat mai multe emisiuni difuzate pe OTV in perioada 12 – 19 aprilie. in aceasta perioada, pe OTV au fost transmise, sub diferite forme, mesaje de publicitate politica pentru „viitorul presedinte al Romaniei” Dan Diaconescu, dar si pntru formatiunea politica pe care acesta o conduce – Partidul Poporului.

Astfel, potrivit ultimei decizii CNA, televiziunea lui Dan Diaconescu mai poate emite pana pe 29 mai.Ulterior, daca doreste ca OTV sa mai poata emite, Dan Diaconescu trebuie sa solicite CNA o noua licenta audiovizuala.

CNA a stabilit aceasta sanctiune drastica – de injumatatire a licentei deja injumatatite a OTV – dupa ce, in ultimul an, tot pentru difuzarea de publicitate politica in afara campaniei electorale, Consiliul a aplicat OTV urmatoarele sanctiuni: o somatie publica, o amenda de 5.000 de lei, una de 10.000 de lei, una de 50.000 de lei, doua de 100.000 de lei. Aceste amenzi au fost urmate de o decizie de intrerupere a emisiei obisnuite a OTV pentru 10 minute, intre orele 19.00 – 19.10 (stabilita de CNA pe 4 octombrie 2011), o alta decizie de intrerupere a emisiei televiziunii lui Dan Diaconescu, tot pentru 10 minute, in acelasi interval orar (aplicata de CNA pe 19 ianuarie 2012), dar si o decizie de intrerupere a emisiei OTV pentru trei ore, intre orele 18.00 – 21.00 (stabilita de CNA pe 15 martie).

Prezent la sedinta CNA din 27 martie, Dan Diaconescu, patronul televiziunii OTV si realizator al emisiunii „Dan Diaconescu Direct”, a spus ca nu a facut publicitate politica in emisiunile sale.”Nu sunt membru in PPDD, nu am nicio functie in PPDD. in emisiunile mele au fost prezenti si alti reprezentanti ai altor partide”, a spus Dan Diaconescu. Acesta a precizat ca el da doar numele acestui partid PPDD. „Nu am nicio legatura directa in acte si nu pot fi invocat intr-un asemenea raport (raportul de monitorizare al CNA, n.r.) „, a spus Dan Diaconescu.

El a precizat ca problemele pe care le are cu CNA vin ca urmare a „luptei” pe care o are cu Traian Basescu, dar si ca urmare a faptului ca membrii CNA sunt reprezentantii unor partide politice.

Pe de alta parte, Dan Diaconescu mai detine o televiziune – Direct Digital TV (DDTV). (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here