Dubai Reefs – cel mai mare proiect de restaurare oceanică din lume

0
778

URB dezvăluie Dubai Reefs, un laborator plutitor pentru restaurarea ecosistemelor marine și promovarea ecoturismului, creând peste 30.000 de oportunități de angajare într-o economie verde vibrantă. Dubai Reefs cuprinde facilități rezidențiale, de ospitalitate, de vânzare cu amănuntul, educaționale și de cercetare.

Principalul obiectiv al proiectului este de a avansa domeniul științei marine și de a consolida capacitățile de conservare din Dubai, în timp ce creează un recif artificial divers pe o suprafață de 200 de kilometri pătrați. Mai mult, proiectul urmărește să ofere habitat pentru peste 1 miliard de corali și 100 de milioane de arbori de mangrove.

Dubai Reefs dorește să ofere experiențe unice de ecoturism marin, prin furnizarea de cabane plutitoare care funcționează exclusiv pe baza surselor de energie regenerabilă, precum energia solară și hidroelectrică. Acestea vor oferi turiștilor șansa de a se bucura de o cazare sustenabilă, în armonie cu mediul înconjurător.

Proiectul presupune și implementarea fermelor marine prin captarea de valuri, pentru a satisface nevoile tot mai mari de energie ale populației din Dubai. Aceasta reprezintă o soluție inovatoare pentru a răspunde provocărilor energetice actuale, având un impact redus asupra mediului.

Pe lângă aspectele energetice, proiectul Dubai Reefs va integra și conceptul de „Regenerative Ocean Farming” (Fermă marină regenerativă), o metodă ecologică de producție a alimentelor. Prin această abordare sustenabilă, se va promova creșterea și recoltarea responsabilă a resurselor marine, contribuind astfel la protejarea și regenerarea ecosistemelor marine.

Toate aceste inițiative demonstrează angajamentul Dubaiului față de conservarea mediului și promovarea turismului sustenabil, care valorizează frumusețea naturală și contribuie la bunăstarea comunității locale și a ecosistemelor marine.

Potrivit datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în 2023 au fost identificate 1905 proiecte de tip Utilități în România.

Solicită un demo gratuit VICTA.ro și ofertează chiar azi la șantiere!

Surse: archdaily.com și victa.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here