Dragos Doros este noul sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF)

0
817

Dragos Doros a fost numit presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, functie cu rang de secretar de stat, prin decizia prim-ministrului Dacian Ciolos, anunta Mediafax.

Dragos Doros in functia de presedinte, cu rang de secretar de stat, al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala(ANAF), decizia fiind semnata de prim-ministrul Dacian Ciolos.

Prin aceeasi decizie, premierul inceteaza exercitarea functiei de presedinte interimar al ANAF de catre Daniel Diaconescu, director general al Directiei Generale de Informatii Fiscale in cadrul ANAF.

Dragos Doros a lucrat intre 2010 si 2012 ca partener la firma de avocatura Nestor&Nestor, Diculescu, Kingston, Petersen Tax Advisory Services. in perioada 2008 – 2010, Dragos Doros a fost Director General al Directiei Generale Legislatie Impozite Directedin cadrul Ministerului Finantelor Publice.

Acesta este specializat in managementul institutiilor publice, comunicare, dezvoltare regionala, resurse umane.

Doros, ANAF: Vom fi parte activa a procesului de debirocratizare initiat de Guvern

ANAF se va concentra pe simplificarea procedurilor de administrare si plata a impozitelor si taxelor, urmind sa fie parte activa a procesului inceput cu initiativa guvernamentala „comisia pentru taiatul hârtiilor”, vizând debirocratizarea administratiei, a declarat presedintele ANAF, Dragos Doros.

„ANAF este o institutie de o importanta cruciala, care se afla intr-un amplu proces de restructurare, menit sa raspunda cerintelor si exigentelor actuale. Vom continua implementarea programului cu Banca Mondiala, care ne va permite sa cream o organizatie moderna. Ne vom concentra pe simplificarea procedurilor de administrare si plata a impozitelor si taxelor si pe o interactiune cât mai facila cu platitorii de taxe si impozite. Unul dintre exemple este chiar formularul 088, avem in vedere o aplicare mai putin anevoioasa a acestuia. Vom fi parte activa a procesului inceput odata cu initiativa guvernamentala «comisia pentru taiatul hârtiilor». ANAF trebuie sa fie o organizatie puternica, pregatita sa reactioneze prompt si cu profesionalism in toate situatiile”, a declarat noul presedinte al ANAF, potrivit unui comunicat al agentiei.

Prim-ministrul Dacian Ciolos l-a numit pe Dragos Doros in functia de presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), la propunerea Ministerului Finantelor Publice, iar decizia de numire a fost publicata vineri in Monitorul Oficial.

„Numirea are la baza criterii strict profesionale si aptitudini de coordonare a unei activitati foarte ample. ANAF este una dintre institutiile cheie din Guvernul României, de aceea reforma inceputa cu Banca Mondiala trebuie nu doar continuata, ci si accelerata. Institutia trebuie sa fie una moderna, care lucreaza pentru si in favoarea contribuabililor, care are ca prim rol asistenta si incurajarea conformarii voluntare si abia apoi colectarea de creante fiscale de la cei ce nu se conformeaza. Consider ca strategia ANAF trebuie sa aiba in vedere nu doar cifrele pe colectare, ci si o colectare care sa puna accent pe respectarea drepturilor contribuabililor”, a declarat ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here