Dolarul s-a depreciat la minimul ultimelor patru luni fata de sase valute

0
919
dolar

dolarDolarul s-a depreciat, luni, la cel mai redus nivel din aproape patru luni fata de un cos de sase valute importante, din cauza asteptarilor investitorilor ca Rezerva Federala (Fed) a Statelor Unite sa continue programul de stimulare a economiei, transmite Bloomberg.

Euro s-a apreciat fata de dolarul in urma speculatiilor ca Banca Centrala Europeana (BCE) ar putea indica in aceasta saptamana disponibilitatea de a majora costul imprumuturilor.

„Atata timp cat Fed isi va mentine politica, diferentele intre dobanzi vor actiona impotriva dolarului”, a declarat Neil Jones, sef de departament la Mizuho Financial Group in Londra.

Indicele dolarului, care masoara evolutia monedei americane fata de sase valute importante, intre care euro si yenul, a scazut cu 0,6%, la 76,795, cel mai redus nivel dupa 9 noiembrie. Indicele s-a depreciat cu 1,2% in februarie.

Euro s-a apreciat cu 0,6%, la 1,3834 dolari pe unitate, in urma datelor potrivit carora inflatia din zona euro s-a mentinut in ianuarie peste tinta de 2% a BCE, pentru a doua luna consecutiv. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here