Aproximativ 25.000 de studenti, in greva japoneza. Vezi de ce protesteaza

0
744
protest_nemultumiri

protest_nemultumiriAproximativ 25.000 de studenti ai ANOSR au intrat, luni, in greva japoneza, in timpul careia vor purta banderole albe pe brate, pe care scrie „protestatar”, nemultumiti de prevederile din Legea educatiei privind eliminarea reprezentantilor lor din forurile decizionale din mediul universitar.

Vicepresedintele Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), Cristina Ramona Fit, a declarat pentru MEDIAFAX ca luni vor fi in greva japoneza aproximativ 25.000 de studenti din centrele universitare Bucuresti, Constanta, Galati, Iasi, Timisoara, Suceava, Alba-Iulia si Targu Mures.

Acestia vor avea pe brate banderole albe pe care scrie „protestatar”, greva japoneza fiind prima actiune din calendarul protestelor studentilor.

Cristina Ramona Fit a spus ca studentii asteapta de la ministrul Educatiei propuneri de rezolvare a nemultumirilor lor.

Reprezentantii ANOSR sustin ca au semnalat de foarte mult timp o problema majora din noua Lege a educatiei, si anume lipsa celor 25 de procente in decizia modalitatii de desemnare a rectorului, precum si in procesul de desemnare a acestuia indiferent de modalitatea de alegere, dar si lipsa celor 25 la suta in Consiliul de administratie al universitatilor.

Studentii vor continua actiunile marti, cand vor scoate cearsafuri pe geam, in semn de protest, dar si pentru a arata solidaritatea dintre studenti, iar miercuri vor pune un cearsaf pe universitate, pe camin sau pe cantina cu mesajele „Vrem 25%, drepturile studentilor nu sunt negociabile” si „Esti incapabil sa votezi! Semnat Ministru”.

Actiunea de protest va continua joi, cand studentii vor trimite un colet la Ministerul Educatiei in care vor pune zacusca, muraturi, slanina si salam, pentru a arata conditia sociala a studentului din Romania si cum este sa primesti pachet cu mancare de la parinti.

Incepand de luni, 7 martie, studentii vor protesta pe perioada nedeterminata in fata sediului Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS). (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here