Doina Cornea a devenit cetatean de onoare al judetului Cluj

0
967

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, i-a inmanat astazi, 30 mai 2013, doamnei Doina Cornea, insemnele distinctive ale titlului de Cetatean de onoare al Judetului – „Clujean de onoare”. Evenimentul a avut loc la ora 14, la domiciliul doamnei Doina Cornea.

In cadrul ceremoniei de inmanare care, nu intamplator, a coincis cu ziua de nastere a doamnei Doina Cornea, impreuna cu traditionala urare de „La multi ani”, presedintele Consiliului Judetean i-a inmanat cunoscutei disidente anticomuniste clujence un buchet de flori, insemnul distinctiv al titlului de Cetatean de onoare al Judetului impreuna cu o diploma care recunoaste „contributia doamnei Doina Cornea la eliberarea Romaniei de sub pecetea dureroasa a comunismului,  opozitia cu ecou international exercitata fata de regimul totalitar, precum si bogata activitate publicistica prin care domnia sa a militat pentru libertatea personala si a inspirat tinerii sa ia atitudine in fata represiunii si a cenzurii”.

„Gestul nostru este unul simbolic, o dovada a recunostintei si respectului pe care le manifestam fata de una dintre cele mai emblematice figuri ale disidentei anticomuniste. in acelasi timp, acordarea acestui titlu are si un caracter reparatoriu raportat la lipsa de atitudine in acest sens a celor care, timp de mai bine de doua decenii, nu au facut acest gest minimal de recunoastere a sacrificiului personal al unei mari personalitati a comunitatii clujene, cea care, in vremuri grele, ne-a daruit totul, fara a pretinde nimic in schimb” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Horea Uioreanu.

Reamintim in acest context faptul ca, in urma proiectului initiat in acest sens de presedintele Consiliului Judetean, prin hotararea deliberativului judetean  nr. 111 din 29 aprilie 2013,  doamnei Doina Cornea i-a fost acordat titlul de Cetatean de onoare al Judetului Cluj – “Clujean de onoare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here