60 de companii chineze isi expun produsele la Romexpo

0
1233

In perioada 30 mai-2 iunie 2013 pavilionul D2 din cadrul Complexului Expozitional Romexpo gazduieste China Machinery & Electronic Products Expo 2013.

Manifestarea se desfasoara in cadrul TIBCO si este organizata de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), in parteneriat cu Ministerul Comertului al Republicii Populare Chineze, Camera de Comert pentru Importul si Exportul Utilajelor si Produselor Electronice din China, ROMEXPO SA si Ambasada Republicii Populare Chineze in Romania.

Timp de patru zile, 60 de companii chineze expun la ROMEXPO produse electronice si electrocasnice, dispozitive de comunicare, echipamente de putere, echipamente electrice si solutii pentru sectorul energetic, materiale de constructii, componente mecanice de baza.

in cadrul ceremoniei de inaugurare a expozitiei, Mihai Andritoiu, presedintele Sectiunii Comert si vicepresedinte CCIB, a subliniat importanta acestui eveniment pentru dezvoltarea relatiilor comerciale dintre cele doua tari si a punctat sprijinul acordat de reprezentanta Camerei bucurestene de la Beijing atat firmelor romanesti care doresc sa lucreze cu parteneri chinezi (promovarea ofertei lor pe piata locala, studii de piata personalizate si asistenta la incheierea de contracte cu cei mai potriviti parteneri), cat si comunitatii de afaceri chineze, careia ii furnizeaza informatii avizate si complete despre oportunitatile oferite de tara noastra.

Potrivit insarcinatului cu afaceri ad interim al Ambasadei R. P. Chineze la Bucuresti, Zhao Deyong, guvernul chinez acorda o mare atentie dezvoltarii relatiilor comerciale dintre cele doua tari. in completare, vicepresedintele Camerei Chineze de Comert pentru Import si Export de Masini si Produse Electronice, Wang Guiqing, a subliniat ca oamenii de afaceri chinezi sunt interesati de identificarea oportunitatilor de investitii in Romania care sa le permita si patrunderea pe piata Uniunii Europene. ,,Expozitia are ca scop crearea unei platforme eficiente intre firmele din Romania si China pentru imbunatatirea configuratiei structurii schimburilor comerciale bilaterale. Vrem sa aducem masini, utilaje, piese de schimb care nu se produc in Romania”, a declarat Wang Guiqing.

La deschiderea oficiala au participat, de asemenea, secretarul de stat din Ministerul Economiei, Dan Enache; directorul Departamentului de Comert Exterior al Provinciei Guangdong, Yao Baishun; consilierul economic si comercial al Ambasadei R. P. Chineze la Bucuresti, Liu Qiwei; presedintele Consiliului de Administratie al ROMEXPO, Sorin Vornic; directorul general ROMEXPO, Mariana Suciu.

CCIB a acordat in ultimii ani o atentie deosebita relatiei cu China, organizand numeroase misiuni economice si forumuri de afaceri cu parteneri chinezi si dezvoltand excelente relatii de colaborare cu acestia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here