Doi ploiesteni au lansat o aplicatie de managementul banilor. La doua saptamani de la constituirea firmei au deja aproape 23.000 de utilizatori si sunt in discutii cu doi investitori.

0
376

 

Doi ploiesteni: Mihai Banu, instructor de dans si Liviu Draghici profesor de contabilitate au lansat My Pocket Planner, o aplicatie de management al banilor. Chiar daca nu s-a uscat inca bine cerneala pe certificatul de inregistrare de la Registrul Comertului, aplicatia are aproape 23.000 de utilizatori, fapt care a atras deja atentia unor potentiali investitori.

Aplicatia permite utilizatorilor sa tina o evidenta a veniturilor si cheltuielilor si sa genereze diferite rapoarte privind incasarile si platile efectuate. Fata de alte aplicatii similare, My Pocket Planner permite setarea de limite pentru cheltuieli, salvarea facturilor in cloud si te notifica in cazul platilor recurente.

Ideea aplicatiei mi-a venit dintr-o nevoie pe care o aveam eu insumi. Nu sunt foarte organizat si se intampla adesea sa pierd facturi sau sa depasesc diferite termene de plata si sa platesc penalitati de intarziere. Acum salvez toate facturile si chitantele in aplicatie iar aplicatia ma notifica atunci cand trebuie sa fac o plata. Plus ca stiu in orice moment de unde vin si mai ales unde se duc banii mei” ne-a declarat Mihai Banu, unul dintre fondatorii aplicatiei. Lui Mihai i s-a alaturat Liviu Draghici, profesor de contabilitate, autorul cartii Principiile Banilor si trainer de educatie financiara. “Dupa ce am lansat cartea (Principiile Banilor n.n.) m-a cautat la anticafeneaua pe care o detin in Ploiesti, un tip pe trotineta. Mi-a zis ca are o aplicatie de management al banilor pe care am putea sa o dezvoltam impreuna. Ca profesor si ca trainer de educatie financiara am apreciat ideea si ne-am apucat de treaba. La finalul lunii iulie am infiintat firma si deja avem aproape 23.000 de utilizatori”.

Succesul aplicatiei a atras deja atentia unor potentiali investitori cu care cei doi cofondatori sunt in discutii. “Pentru ca am semnat un NDA (n.n. Non-Disclosure Agreement –acord de confidentialitate) nu va putem oferi mai multe detalii acum.  Dar speram sa formalizam rapid si sa revenim cu vesti. De asemenea vrem sa integram un card in aplicatie, ocazie cu care am demarat discutiile cu trei banci care activeaza in Romania. Desi aici procedurile sunt mai complexe iar totul dureaza mai mult, suntem increzatori ca vom reusi sa ducem aplicatia la un alt nivel”.

Aplicatia este gratuita si poate fi descarcata de pe Google Play si App Store. Pentru cei care doresc mai multe functionalitati, sunt disponibile si doua planuri tarifare: Premium (1 lira/luna) si Platinum (3 lira/luna).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here