Distribuitorii de gaze vor cresterea preturilor in trepte de 5%, 7% si 9% pana in septembrie

0
813

Distribuitorii de gaze naturale au cerut majorarea preturilor in trei trepte pana in luna septembrie, cu 5%, 7% si 9%, pentru acoperirea pierderilor, a declarat miercuri deputatul PSD Iulian Iancu, presedintele Comisiei de Industrie si Servicii din Camera Deputatilor.Prima crestere ceruta de distribuitori, de 5%, ar urma sa fie aplicata la 1 aprilie, a doua, de 9%, la 1 iulie, iar cea de-a treia, de 7%, la 1 septembrie.

Iancu a afirmat, la un seminar pe tema listarii companiilor energetice la bursa, ca este nevoie de protectia consumatorilor vulnerabili si, pe de alta parte, a criticat listarea companiilor pe piata de capital in conditiile actuale, afirmand ca „piata este jos”.

La inceputul lunii martie, Ministerul Economiei a anuntat ca pretul gazelor naturale platit de populatie nu ar trebui sa creasca, nici in aceasta perioada nici „in viitor”, neexistand motive pentru o astfel de evolutie.

Distribuitorii de gaze au cerut ANRE de mai multe ori in ultimii ani majorarea tarifelor, motivand ca vand in pierdere si nu isi mai pot acoperi costurile, ceea ce i-ar putea determina sa intrerupa alimentarea cu gaze a consumatorilor si sa reduca investitiile. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here