Discutiile privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, amanate pentru 2012

0
648
spatiul-schengen

spatiul-schengenAderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen ar putea sa nu fie discutata la reuniunea de marti a Consiliului Justitie si Afaceri Interne, a declarat un diplomat european de rang inalt, citat de site-ul Novinite.com.

Aceasta decizie ar fi fost motivata de faptul ca nu s-a inregistrat nicio evolutie pozitiva, a declarat diplomatul pentru dnevnik.bg. Comentariile sale intervin in urma anuntului de saptamana trecuta al Olandei cu privire la mentinerea atitudinii sale fata de aderarea la Schengen a Romaniei si Bulgariei.

Astfel, o decizie in acest sens va fi amanata pentru 2012.

Diplomatul a adaugat ca presedintia poloneza a UE sustine o aderare in etape a celor doua tari la Schengen, incepand cu deschiderea granitelor maritime si aeriene la sfarsitul lui martie 2012, dar Olanda a decis inca o data sa blocheze acest proces.

Vineri, liderii celor 27 de state membre UE, reuniti la Bruxelles in cadrul ultimului lor summit din 2011, au amanat inca o data aderarea Romaniei si Bulgariei.

Guvernul olandez a invocat rezultatele nesatisfacatoare ale luptei impotriva coruptiei si crimei organizate in explicarea opozitiei sale. Olanda a ramas singurul stat UE care se opune aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen, dupa ce Finlanda si-a modificat atitudinea in noiembrie, acceptand o aderare in etape. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here