Directorul FMI, retinut la New York. A fost pus sub acuzare pentru tentativa de viol. Straus-Kahn neaga toate acuzatiile formulate impotriva sa

0
558

Directorul Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, a fost pus sub acuzare duminica pentru agresiune sexuala, tentativa de viol si sechestrare de persoana, in urma unui incident produs intr-un hotel din New York, a declarat avocatul sau, citat de CNN.
Strauss-Kahn, in varsta de 62 de ani, se afla in custodia politiei, fiind banuit de agresarea sexuala a unei angajate a unui hotel din Times Square, a declarat comandantul adjunct al politiei din New York, Paul Browne.

Directorul FMI a fost acuzat de agresiune sexuala, tentativa de viol si sechestrare de persoana, a precizat avocatul sau, Benjamin Brafman, intr-un email trimis duminica dimineata.

Directorul general al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, neaga toate acuzatiile si va pleda nevinovat, a declarat avocatul sau, William Taylor, citat de AFP.

„Va pleda nevinovat”, a spus Taylor, refuzand sa ofere orice alt detaliu in legatura cu procedura.

intrebat daca acest lucru inseamna ca Straus-Kahn neaga toate acuzatiile formulate impotriva sa, avocatul a raspuns afirmativ.

Politia l-a retinut pe Strauss-Kahn pe aeroportul John F. Kennedy, la bordul unui avion Air France cu destinatia Paris, a precizat Browne. Directorul FMI a fost luat in custodia politiei si transferat pentru interogatoriu la o sectie de politie din Manhattan.

Browne a precizat ca Strauss-Kahn a iesit dezbracat din baia apartamentului sau de hotel, in momentul in care o angajata in varsta de 32 de ani a hotelului intra in camera. Incidentul a avut loc sambata, in jurul orei 13.00, la hotelul Sofitel din New York

Menajera a declarat ca nu se astepta ca in apartamentul de lux – care costa 3.000 de dolari pe noapte – sa se afle cineva. Browne a precizat ca Strauss-Kahn a urmarit-o pe femeie in holul apartamentului – format din hol, sufragerie, dormitor si camera de conferinte.

Femeia a declarat ca Strauss-Kahn a fortat-o sa intre in dormitor si a inceput sa o atace. Ea le-a spus anchetatorilor ca a incercat sa se apere, insa barbatul a impins-o in baie si a agresat-o.

Politia a afirmat ca Strauss-Kahn a incercat sa ii scoata lenjeria, insa femeia a reusit sa fuga, ajungand la receptie, de unde personalul a alertat Departamentul de Politie din New York.

in momentul in care politistii au ajuns la hotel, directorul FMI plecase, lasand in camera de hotel telefonul mobil. ” A plecat in graba (…) Presupusa victima a fost transferata la spitalul Roosevelt, unde este tratata pentru rani minore”, a spus Browne.

Autoritatile au aflat ca Strauss-Kahn se afla la bordul unui avion pe aeroportul JFK si au solicitat Autoritatii Portuare sa retina aparatul la sol. Doi detectivi au urcat la bordul avionului, „chiar inainte de inchiderea usilor” si l-au retinut pe Strauss-Kahn. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here