Directorul BVB: “Avem nevoie de noi reglementari care sa transforme piata de capital romaneasca intr-o entitate mai moderna”

0
1049
bvb

In ultima intalnire din acest an pe care a avut-o cu jurnalistii, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti, Ludwik Sobolewski, ne-a vorbit – printre altele – despre prioritatile si provocarile pietei romanesti de capital, in perioada imediat urmatoare. L-am intrebat pe Ludwik Sobolewski ce va insemna – ori, ce ar trebui sa insemne – anul 2014 pentru Bursa de Valori Bucuresti?

Ludwik Sobolewski:
Va fi un an foarte important, deoarece vom implementa noi masuri si reforme pentru a imbunatati situatia pietei de capital. De asemenea, va fi un an important si pentru ca va fi decisiv in contextul strategiei noastre de a atinge cel putin dimensiunile si importanta altor burse mici sau medii din regiune. Pentru asta, avem nevoie de investitori, avem nevoie de companii, dar – in primul rand – avem nevoie de noi reglementari si noi instrumente care sa transforme piata de capital romaneasca intr-o entitate mai moderna decat este in prezent.

Exista o lupta pentru suprematie intre piata de capital romaneasca si alte piete de capital din regiune?
Exista o concurenta, bineinteles! Insa, in Europa Centrala si de Est exista una sau doua burse principale, iar celelalte nu au suficienta forta pentru a atrage investitori si emitenti. Deci, pentru Romania, care este o piata emergenta in aceasta zona, este o sansa sa creasca in competitivitate si sa se alature acelor piete, celor foarte, foarte putine piete, care sunt cele principale. Insa, este un drum care trebuie parcurs si va depinde de dorinta, de energia noastra, dar va depinde – cum spuneam – si de reglementarile concrete, de schimbarile si de solutiile care trebuie implementate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here