Digul de aparare a localitatii Ceatalchioi – Tulcea a cedat, continua actiunile de evacuare

0
745
dig-tulcea

dig-tulceaDigul local de aparare a localitatii Ceatalchioi (judetul Tulcea) a cedat, astfel ca va continua actiunea de evacuare partiala a populatiei inceputa in urma cu doua zile informeaza vineri, Administratia Nationala „Apele Romane” (ANAR).

Digul local de aparare a localitatii Ceatalchioi a cedat, vineri dimineata, prin deversare, potrivit sursei citate.

Digul apartine Primariei Ceatalchioi si nu fusese finalizat.

Pentru protectia populatiei, vor continua evacuarile partiale incepute in urma cu doua zile in localitatile Ceatalchioi si Salceni, din cauza inundarii din ape interne (infiltratii).

Pentru asigurarea unei circulatii corespunzatoare a debitelor si pentru mentinerea nivelelor la cote mai scazute, autoritatile (Prefectura Tulcea, IJSU Tulcea, Apele Romane Tulcea- SGA Tulcea) realizeaza o bresa de evacuare la intersectia canalului 36 cu canalul Sireasa, informeaza ANAR.

Meteorologii au emis, vineri dimineata, o avertizare Cod galben de ploi si vijelii pentru sase judete, respectiv Galati, Braila, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea, valabila pana sambata la ora 10.00.

In cele sase judete, vor fi averse, insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului cu aspect de vilejie.

Cantitatile de apa vor depasi 25 – 30 l/mp, iar pe arii restranse, in special pe zona litorala, 50 l/mp. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here