Diferențele dintre un credit bancar și un credit de la un IFN

0
1898

În ultimii ani, băncile și IFN-urile au început să ofere din ce în ce mai multe variante de creditare, în condițiile în care și cererea din partea consumatorilor este în permanentă creștere.

Un credit poate să aducă multe beneficii pentru cei care îl accesează, atâta vreme cât aceștia sunt foarte bine informați și folosesc un calculator pentru credit pentru a descoperi care este suma pe care o pot rambursa în fiecare lună și sunt responsabili. Pentru a fi responsabil, însă, trebuie să știi cât mai multe despre cei care îți oferă creditul. Tocmai de aceea, vom încerca să facem o comparație intre creditele oferite de IFN și creditele bancare.

 

Care sunt diferențele dintre un credit IFN și un credit bancar?

 

Creditele bancare. Sunt credite sigure ce pot fi accesate prin instituții bancare. Indiferent de bancă, acestea funcționează pe aceleași principii și au dobânzi asemănătoare. De regulă, pentru accesarea unui credit bancar este nevoie de un volum destul de mare de acte, venituri mari sau posibilitatea de a garanta achiziția printr-un bun imobiliar sau prin promisiuni de plată din partea unor terțe persoane. În general, creditele bancare sunt extrem de profitabile și de eficiente atunci când se fac achiziții mari, cum ar fi o casă sau o mașină. Pentru achiziții mici, însă, par mult mai atractive creditele nebancare, prin IFN-uri.

 

Creditele oferite de IFN-uri. Instituțiile financiare nebancare oferă diferite credite atractive în condiții foarte lejere. La fel de sigure ca și creditele bancare, creditele de la IFN-uri se remarcă printr-o serie de diferențe:

  • Dobânzi ceva mai mari. Dobânzile anuale sunt ceva mai mari la astfel de soluții financiare, însă acest lucru este justificat prin faptul că perioada de rambursare este mult mai mică. Astfel, costurile nu sunt foarte mari;
  • Acordare mult mai rapidă. Acordarea creditelor nebancare se face mult mai rapid. De cele mai multe ori este nevoie de un singur act de identitate pentru primirea banilor. La unele IFN-uri este nevoie de doar 60 de minute pentru a primi un credit, ceea ce reprezintă un punct extrem de atractiv pentru cei care au nevoie urgentă de bani;
  • Acordarea fară a fi nevoie de un girant. Creditele oferite de IFN pot fi accesate fără a fi nevoie de un girant sau de garanții imobiliare.

Este adevărat că un credit de la IFN nu poate să fie foarte mare. Nu vei putea să iei un astfel de credit pentru o investiție imobiliară, însă vei putea să îl iei pentru a rezolva o urgență, să faci renovarea casei sau să primești un tratament necesar.

 

Foarte important! Indiferent că iei un credit bancar sau un credit de la IFN, este important să te asiguri că ai cum să îți plătești ratele la timp. Dacă nu reușești să faci asta, riști să plătești foarte multe dobânzi și să ajungi pe o listă neagră în Biroul de Credit. Atunci când accesezi un credit, așadar, trebuie să fii cât mai serios.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here