Dezvoltatorii vin cu oferte „low cost“. Cat mai costa metrul patrat construit

0
837
case-miniatura

case-miniaturaCa sa nu ramana cu locuintele goale, dezvoltatorii incep sa iasa cu oferte „low cost”. Preturile au inceput sa coboare sub 1.000 de euro/mp.

 Cu sute de locuinte noi „pe stoc”, dezvoltatorii imobiliari sunt hotarati sa scape vara aceasta de apartamentele goale, nu prin campanii de marketing, ci prin reduceri de preturi, sub 1.000 de euro pe metru patrat. Pe lista zonelor cu locuinte mai ieftine se afla atat zonele periferice si semicentrale ale Capitalei, cat si localitatile de la munte. Astfel, pe soseaua Alexandriei din Bucuresti, metrul patrat intr-un complex rezidential nou se vinde cu 660-715 euro, in Militari, cu 750-1.000 euro/mp util, in timp ce la Bran, in judetul Brasov, preturile pleaca de la 700 euro/mp.

Acestea sunt doar o parte din ofertele cu care dezvoltatorii imobiliari vor veni la Targul Imobiliar Project Expo din Bucuresti, pe 16 iulie, primul eveniment de acest gen „low cost” din Romania, dupa cum promit organizatorii. Preturile anuntate sunt cu mult sub nivelul actual al pietei, daca se face comparatia cu indicele imobiliar calculat de portalul specializat imobiliare.ro, care indica un pret mediu de 1.431 euro/mp in Bucuresti si de 991 euro/mp in Brasov, la sfarsitul lunii iunie.

Apartamentele cu doua camere, in topul preferintelor

Desi romanii nu mai au bani pentru cumparaturi imobiliare, unul din motive fiind si restrangerea creditarii, pe fondul scaderii economiei, tot stiu ce vor cand vine vorba de preferintele locative. Apartamentul cu doua camere ramane astfel tipul de locuinta cautat de majoritatea potentialilor cumparatori (44%), potrivit unui sondaj realizat in cadrul Targului Imobiliar Project Expo din luna mai. Alti 16% dintre vizitatorii evenimentului ar opta pentru un apartament cu trei camere, in timp ce 19% se orienteaza catre case.

Sunt si dintre cei care cauta terenuri in vederea construirii unei locuinte, raspuns dat de 5% dintre participanti, la egalitate cu cei care si-ar cumpara o locuinta ecologica. Cat despre preturi, 64% dintre respondenti ar plati intre 40.000 si 70.000 de euro pentru o locuinta, 16% ar da 100.000 de euro, iar alti 10% doresc sa se incadreze intr-o suma cuprinsa intre 75.000 si 90.000 de euro. La polul opus se afla doar 4%, dispusi sa investeasca peste 150.000 de euro in acest scop. in Bucuresti, sectorul 2 se afla in fruntea preferintelor respondentilor pentru cumpararea unei locuinte (37%), urmat de sectorul 3 (21%), iar 19% se orienteaza catre sectorul 1. (Sursa: gandul.info)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here