Despre concepte de mobila living si nu numai

0
1315

Mobilierul este cel care da viata oricarui spatiu, iar atunci cand vine vorba despre sufragerie, stim ca aceasta trebuie sa fie un loc placut, util si mai ales, elegant deoarece aceasta este zona centrala a oricarui apartament sau in general a oricarei locuinte. Si pentru ca intelegem acest lucru, Complexul Slava vine sa va ofere o mobila living de cea mai buna calitate, la cele mai bune preturi si mai ales, realizata la comanda pentru dimensiunile si preferintele fiecarui client.
Mobila, sau mai bine zis, mobilierul este vazut ca ceva lipsit de viata sau mai bine spus, ceva care trebuie sa indeplineasca un rol, acela de a permite stocarea, sau sa stam comod, etc. Insa, exista si designer-i care pot vedea mai mult de atat intr-un articol de mobilier. Si asta in primul rand datorita viziunii, talentului si a inovatiei. Discutam intr-un articol recent despre conceptele de mobilier, insa atunci ne-am referit doar la unul, mai exact, cel functional.

De la mobilierul sec si butucanos, la cel care ofera personalitate oricarui spatiu

Orice mare designer interior va spune ca un proiect perfect imbina culori, texturi, materiale si inca ceva, lumina. Toate acestea sunt imbinate in diferite moduri pentru a da contur si viata oricarei incaperi, fie ca vorbim despre un living sau despre un sediu de firma. Rolul pe care mobila living o are intr-un concept de design interior modern este unul crucial, si asta nu din punctul de vedere al utilitatii, ci al formelor.

Daca este sa intrati intr-un magazin de mobila oarecare veti vedea cam aceleasi forme butucanoase, lipsite de acel factor de uau, iar despre ideea de mobila de semnatura sau “signniture concept” intr-un magazin de mobila… ei bine, mai degraba nici nu are rost sa ne imaginam asa ceva.

Bun, conceptele de mobilier sunt extrem de variate, insa, daca este sa privim per-ansamblu, acestea urmaresc trei tipuri generale de idei. Functionalism, conceptual si futurist. Functionalismul aplicat la o mobila living se traduce prin tot felul de solutii extrem de ingenioase aplicabile pentru spatiile mici, asa cum este cazul garsonierelor. Solutii de stocare bine proiectate, tabureti tip cutie (in care iarasi putem pune ceva) sau masa de cina ce poate fi coborata din perete, toate acestea sunt solutii ale design-ului de mobilier ce merge pe idea de functionalism.

Concepte de mobila living care sunt inspirate din viziune

Idea conceptuala de mobilier este ceva mai diferit, aici vorbim despre imaginatie pura care vine sa nascoceasca tot felul de forme si idei. Mobila conceptuala are forme inspirate din orice, de la natura, pana cam la orice ce poate o sursa de inspiratie. Un foarte bun exemplu in acest sens este mobila living inspirata din formele naturale curbate. O simpla cautare pe internet va va lamuri complet despre cum arata mobilierul conceptual.

Ei bine, si pentru ca viitorul este ceva despre care oricine isi pune intrebari, mobilierul futurist este rezultatul acestor intrebari, numai ca, spre deosebire de cel conceptual, in cel futurist, tehnologia este elementul central. De la fotolii ce detin pe maner o consola pentru controlul casei, pana la masute de cafea tip tableta (Microsoft a lansat un astfel de concept), pana la visul oricarei femei, dulapul ce te consiliaza in privinta tinutei.

Oricum, putem dezbate aceste trei concepte pana la infinit si poate chiar si inapoi, insa, un lucru e clar, pe Complexslava.ro veti putea gasi ceva ceea ce nu prea mai exista in magazine, fie ca este vorba despre mobila living, dormitor, hol, camera copilului, etc. Vorbim despre mobilier care are si ofera personalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here