Demisie la varful McDonald's pe fondul scaderii vanzarilor

0
749

Numarul unu mondial in fast-food, McDonald’s, a anuntat miercuri plecarea neasteptata a presedintelui-director general Don Thompson, dupa un 2014 „negru”, marcat de o scadere a vanzarilor, anunta Mediafax.

Don Thompson va renunta la functiile de director general si presedinte al Consiliului de Administratie „dupa 24 de ani de serviciu in companie”, a anuntat grupul intr-un comunicat.

El va fi inlocuit de la 1 martie de Steve Easterbrook, prim-vicepresedintele insarcinat cu marca McDonald’s.

Lantul de restaurante se confrunta cu o perioada dificila. Vanzarile companiei au scazut in 2014, iar profitul a fost sub asteptari.

Lantul fast-food, fondat in 1955 de catre Ray Kroc, a fost afectat de concurenta dura a rivalilor sai din Statele Unite, de probleme de ordin sanitar in Asia si de anumiti factori geopolitici.

Grupul a decis sa faca o pauza in privinta deschiderii de noi restaurante, in care va investi doar doua miliarde de dolari anul acesta, cel mai slab nivel din ultimii cinci ani.

„Este dur sa parasesti «McFamily», dar vine o vreme pentru toate. Sunt sigur ca, incredintand fraiele lui Steve (Easterbrook), vom continua sa facem grupul si marca sa progreseze”, a declarat Thompson, citat in comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here