Dedurizator pentru dedurizarea apei din casa ta

0
786

 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/-hNBS5q5klc

De unde stii ca apa din casa ta este sigura de baut? Ce tipuri de probleme de sanatate pot fi legate de calitatea apei? Poluantii din apa pot duce la probleme de sanatate, inclusiv boli gastrointestinale, probleme de reproducere si tulburari neurologice.

Sugarii, copiii mici, femeile insarcinate, varstnicii si persoanele cu un sistem imunitar slabit, pot prezenta un risc crescut de a se imbolnavi dupa ce au baut apa contaminata. Cel mai sigur mod de a bea apa potabila sanatoasa, este sa montezi un dedurizator apa de uz casnic.

Cum patrund microbii si substantele chimice in apa de baut?

Pot exista multe surse de poluare in sistemele de apa. Cele mai comune surse de poluanti includ: substante chimice naturale si minerale (de exemplu arsen, radon, uraniu); practici locale de utilizare a terenurilor (de exemplu, ingrasaminte, pesticide, animale, metode de hranire a animalelor); procese de productie; sisteme de tratare a apelor uzate care functioneaza necorespunzator (de exemplu, sisteme septice din apropiere).

Statul reglementeaza multi poluanti care prezinta anumite riscuri pentru sanatatea umana. Alimentarea cu apa si canalizarea asigura ca apa din reteaua de transport indeplineste anumite standarde, dar nu si apa din izvoare si fantani care sunt folosite in scopuri agricole si menajere.

Cum filtrez apa din casa mea daca sunt ingrijorat de calitatea acesteia?

Diferitele sisteme de filtrare a apei au functii diferite. Unele pot face ca apa sa aiba un gust mai bun, in timp ce altele pot elimina substantele chimice daunatoare sau germenii. Exista multe optiuni diferite pentru purificarea apei din propria sursa de apa.

Dar niciun tip de tratament nu te va proteja complet de toate problemele. Multi proprietari de puturi folosesc un dedurizator de uz casnic pentru a indeparta contaminantii specifici si pentru a imbunatati gustului apei de baut.

Sistemele de dedurizare a apei sunt de 2 feluri si anume, pentru punctul local de utilizare si pentru tratarea completa a apei de intrare. Sistemele complete de tratare sunt de obicei instalate dupa apometru si trateaza toata apa care intra in casa. Sistemele cu un punct local de utilizare trateaza apa doar intr-un singur loc, cum ar fi o chiuveta de bucatarie sau de baie, cu un robinet instalat langa cel principal.

Cele mai comune tipuri de dedurizatoare a apei constau din sisteme de filtrare. Un filtru de apa este un dispozitiv care elimina impuritatile din apa printr-o bariera fizica, proces chimic si/sau biologic.

Dedurizator apa. Dedurizatorul reduce duritatea apei. Dedurizatorul de apa foloseste de obicei rasini schimbatoare de ioni pentru a indeparta ionii de calciu si magneziu, ionii care alcatuiesc „duritatea apei”.

Dezinfectare. Dezinfectia este un proces fizic sau chimic in care microorganismele patogene sunt inactivate sau ucise. Exemple de dezinfectanti chimici sunt clorul, dioxidul de clor si ozonul. Exemple de dezinfectanti fizici includ lumina ultravioleta, care este o metoda de sterilizare fiabila, sigura si ecologica.

Insa, cea mai buna optiune pentru purificarea apei este un dedurizator apa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here