Declaratia care Europa: Finlanda se pregateste pentru o destramare a zonei euro

0
795
finlanda

finlandaLiderii europeni trebuie sa se pregateasca pentru posibilitatea unei destramari a zonei euro, asa cum face Finlanda, a declarat ministrul finlandez de Externe Erkki Tuomioja intr-un interviu publicat vineri de presa britanica.

„Trebuie sa ne pregatim in mod deschis pentru posibilitatea unei destramari a zonei euro”, a declarat Erkki Tuomioja pentru cotidianul The Daily Telegraph.

„Este un lucru pe care nimeni nu il preconizeaza in Finlanda, nici chiar Partidul Adevaratii Finlandezi (dreapta nationalista), fara a mai vorbi despre Guvern. Dar trebuie sa fim pregatiti”, adauga ministrul social-democrat.

Potrivit ministrului, liderii finlandezi au pregatit „planuri practice pentru a face fata oricarei eventualitati”.

„Exista un consens asupra faptului ca o destramare a zonei euro ar costa mai scump pe termen scurt si mediu decat continuarea gestionarii crizei. Insa o destramare nu va insemna sfarsitul Uniunii Europene (UE). Acest lucru ar putea permite UE, din contra, sa functioneze mai bine”, a apreciat Tuomioja.

Finlanda este ultima tara din cadrul zonei euro care detine cea mai buna evaluare posibila a indatorarii („AAA”), cu o perspectiva stabila la toate cele trei agentii internationale de rating.

in ceea ce priveste situatia din Grecia, „este treaba grecilor sa decida daca vor sa ramana in (zona) euro”, a mai comentat ministrul finlandez. (MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here