Datoria Greciei continua sa creasca si depaseste 300 miliarde euro

0
739
datorie-banca

datorie-bancaDatoria statului elen a urcat cu 23 de miliarde de euro in trimestrul al doilea, de la 280,3 miliarde de euro la sfarsitul primului trimestru la 303,5 miliarde de euro, a anuntat, vineri, Ministerul de Finante de la Atena.

Creditorii privati ai Greciei au luat parte in martie la cea mai mare restructurare a unei datorii de stat, fiind nevoiti sa accepte stergerea a circa 100 de miliarde de euro din datoria statului elen.

Potrivit datelor publicate de Ministerul de Finante, datoria Greciei a atins un maxim record in decembrie, de 367,9 miliarde de euro. La inceputul anului 2010, datoria statului era de la 310,4 miliarde de euro.

Grecia se confrunta cu o criza financiara severa de la sfarsitul anului 2009 si este dependenta de ajutorul financiar de la statele zonei euro si FMI. in schimbul a doua pachete financiare, insumand 240 de miliarde de euro, statul elen s-a angajat sa adopte masuri dure de austeritate, pentru a aduce datoria la un nivel sustenabil si pentru a permite tarii sa se imprumute din nou de pe piata financiara. (MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here