De ce sa investesti in ventilatie industriala?

0
1311

Protectia mediului inconjurator este principala preocupare a secolului XXI. Dincolo de asta, calitatea aerului pe care il respiram este interdependenta de actiunile de protejare a mediului, mai ales ca ONG-urile internationale depun eforturi considerabile pentru a minimiza riscul contaminarii aerului, insa efectele nu se vad imediat.

 

In acest sent, oamenii de stiinta si inginerii au dus la dezvoltarea unor sisteme unice de ventilatie, care imbunatatesc calitatea aerului pe careil respiram, cu filtre de polen si aer interschimbabile, pentru ca noi sa ne bucuram de aer cat mai pur, atat la munca, dar si acasa.

 

In topul celor mai moderne sisteme de ventilatie se numara cele industriale, pentru baruri si restaurante sau cele cu recuperare de caldura, pe care tot mai multe persoane aleg sa le instaleze pentru a respira aer mai sanatos si sa tina departe mucegaiul, igrasia si condensul.

 

 

Cum au aparut sistemele de ventilatie industriala?

 

In primul rand, normele europene si internationale au devenit mult mai stricte in ceea ce priveste poluarea mediului in ciclul tehnologic, mai ales ca marile concerne din industria metalurgica “aruncau” tone de produse si gaze poluante in atmosfera.

 

In al doilea rand, odata cu instalarea unui sistem de ventilatie industriala, se “inchid”procesele tehnologice, iar astfel nu mai sunt necesare cantitati mari de aer. In plus, firmele care instaleaza acest tip de sistem se bucura de eficienta energetica si conditii de ventilare optime pentru fiecare proces lucrativ in parte – temperatura, umiditate, viteza fluxurilor de aerului, calitatea energetică a aerului, etc.

 

Fie ca vorbim de ventilatie industriala sau de sisteme de ventilatie pentru baruri si restaurante, acestea au avantajul de a se instala rapid, fara a ocupa spatiu suplimentar, acestea ocupand doar interiorul peretilor. In cazul restaurantelor, cafenelelor si a barurilor, sistemele de ventilatie inlocuiesc aerul interior, cu miros de mancare sau fum de tigara, cu unul proapat, deja decontaminat.

 

Astfel, un sistem de ventilatie de acest tip va dirija aer proaspat, curat, fara a retine microbi, bacterii, in interiorul incaperii si va evacua aerul contaminat cu praf, fum si mirosuri neplacute, iar acest proces se realizeaza concomitent, pe canale separate, fara ca aceste fluxuri de aer sa se amestece.

 

Mai mult, aceste sisteme moderne de ventialtie asigura racoare pe timpul zileleor toride si o atmosfera calda pe toata durata sezonului rece, gratie recuperatorului de caldura din cupru, care are ca insusiri principale capacitatea de a decontamina aerul, nu rugineste si produce transferul corespunzator de caldura.

 

Odata instalate aceste sisteme, nu mai este necesara pozitionarea filtrelor, ceea ce face ca alimentarea suprafetelor deservite sa se faca cu un aer de calitate deosebita, ce are o incarcatura energetica de 95-97%. Aerul cald evacuat cedeaza caldura aerului rece admis in schimbatorul de cupru, in acelasi timp mentinandu-se un nivel de umiditate confortabil in incapere.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here