Datoriile statului au ajuns la un miliard de lei la finele lunii martie, in limita stabilita cu FMI

0
620
datorii-debit-chitante

datorii-debit-chitanteArieratele statului au ajuns la circa un miliard de lei la finele lunii martie, in scadere fata de cele inregistrate la sfasitul anului trecut si in limita stabilica cu FMI, a declarat marti secretarul de stat din Ministerul Finantelor Gheorghe Gherghina.

El a precizat ca datoriile administratiei centrale au fost sub 200 de milioane de lei, in timp ce arieratele la nivel local au fost de 841 milioane de lei.

Arieratele administratiei centrale, ale bugetului de asigurari sociale si autoritatilor locale insumau la finele anului trecut 1,1 miliarde de lei si trebuie sa scada la 900 de milioane de lei pana la finele acestui an, potrivit memorandumului tehnic de intelegere la noul acord cu FMI.

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat la finele lunii martie ca arieratele statului la nivel central au fost aproape eliminate, iar la nivel local legislatia permite un control mai bun, astfel ca in viitorul acord atentia va fi orientata spre datoriile companiilor de stat, care sunt o problema serioasa.

In cadrul acordului stand-by semnat de Romania cu FMI in luna mai 2009, statul a raportat constant datorii restante catre firme cu peste 90 de zile si a cerut derogare de la indeplinirea tintelor stabilite la fiecare evaluare trimestriala a acordului. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here